• EVERY MAN’S CLUB

  "In al mijn jaren heb ik nooit een plaats gekend die even goed is voor de moraal als Talbot House."

  General Sir Herbert Plumer - 1928

 • HISTORISCH OVERNACHTEN

  "De slaapkamers zijn gemeenschappelijk, uitgezonderd één, die we vol ambitie de "General''s Bedroom" doopten, omdat er een bed staat met echte lakens."

  Tubby - 1919

 • EEN LEVEND MUSEUM

  "Door de voordeur met haar verfijnd smeedijzeren traliewerk kon ik gelach en muziek horen, en ik had ze nog maar pas opengeduwd of ik kwam in een totaal andere wereld terecht."

  N.N. September 1917

 • GARDEN HOUSE

  "Nog iets verder, achteraan in de tuin, staat een twee verdiepingen tellend schuurtje. Daar werd in 1915 de Timmermanswerkbank uitgehaald, die vanaf de eerste dag het altaar van Talbot House werd."

  Barclay Baron - 1935

 • Talbot House
 • Talbot House
 • Talbot House
 • Talbot House

Overnachten in een levend museum

Vergeet even al uw zorgen, geniet van de rust in onze prachtige tuin en kom thuis onze historische soldatenclub.

“Een oase van rust in een dolgedraaide wereld"

Net zoals duizenden soldaten en pelgrims voor je, kan ook jij de nacht doorbrengen in Talbot House. Onze Britse huisbewaarders heten je van harte welkom in ons levend museum. Ze vertellen je met plezier heel wat anekdotes en weetjes tijdens je verblijf in hun Huis.  In de prachtige tuin, kan je genieten van een heerlijke kopje Engelse thee of smullen van onze befaamde Westhoek picknick.  
's Ochtends kan je nog nagenieten van een heerlijk Engels ontbijt alvorens je het museum bezoekt. 

  Door zijn authentieke sfeer, historisch verhaal en unieke locatie nabij de Grote Markt van Poperinge kent the Old House op vlak van "historisch overnachten" haar gelijke niet. Als gast maak je meteen ook deel uit van het Talbot House verhaal.  Een betere manier om van het verleden te proeven bestaat niet.
Neem alvast een kijkje op onze 360° tour.  

Overnacht in een authentieke soldatenclub

Te midden de drukte van de Eerste Wereldoorlog, toverde Padre Tubby een prachtig herenhuis om tot een thuis voor meer dan een half miljoen Britse ‘Tommies’. Met zijn typische humor, een prachtige tuin en concertzaal gaf hij hen de kans om even te ontsnappen aan de waanzin. Vandaag kan je er, zo echt als toen, nog steeds de zoldertrap beklimmen naar de historische kapel. Het Huis biedt plaats aan 22 gasten in 10 historische slaapkamers. Er zijn zeven badkamers aanwezig. 

Als gast kan je trouwens niet alleen gratis de tentoonstellingen bezoeken, na sluitingstijd heb je de prachtige tuin en het historisch Huis helemaal voor jezelf. Waarom vergezel je niet een van onze vertellers tijdens een gezellige verhalentocht doorheen de rijke geschiedenis van de club. Wist je dat ook jou kamer vernoemd werd naar een van onze Talbotousians? Ons kamerboek, waarvan iedereen een gratis exemplaar krijgt, vertelt je er meer over.  

Aan het einde van je verblijf, noem ook jij gegarandeerd Talbot House je tweede thuis.

TALBOT HOUSE EVERY MAN'S CLUB, POPERINGE, BELGIUM - COPYRIGHT 2023