• EVERY MAN’S CLUB

  "In al mijn jaren heb ik nooit een plaats gekend die even goed is voor de moraal als Talbot House."

  General Sir Herbert Plumer - 1928

 • HISTORISCH OVERNACHTEN

  "De slaapkamers zijn gemeenschappelijk, uitgezonderd één, die we vol ambitie de "General''s Bedroom" doopten, omdat er een bed staat met echte lakens."

  Tubby - 1919

 • EEN LEVEND MUSEUM

  "Door de voordeur met haar verfijnd smeedijzeren traliewerk kon ik gelach en muziek horen, en ik had ze nog maar pas opengeduwd of ik kwam in een totaal andere wereld terecht."

  N.N. September 1917

 • GARDEN HOUSE

  "Nog iets verder, achteraan in de tuin, staat een twee verdiepingen tellend schuurtje. Daar werd in 1915 de Timmermanswerkbank uitgehaald, die vanaf de eerste dag het altaar van Talbot House werd."

  Barclay Baron - 1935

 • Talbot House
 • Talbot House
 • Talbot House
 • Talbot House

Talbot House is open!

Vergeet even alle zorgen in ons thuis weg van huis, geniet van de rust en beleef het unieke verhaal van de laatste soldatenclub.
Zolang de horeca gesloten is, bieden wij u een romantische tête-à-tête. Hier kan u alvast een overzicht vinden van de COVID-maatregelen die wij nemen voor uw veiligheid.

Overnacht in een authentieke soldatenclub

Net zoals duizenden soldaten en pelgrims voor je, kan ook jij de nacht doorbrengen in Talbot House. Onze Britse huisbewaarders heten je van harte welkom in ons levend museum. Ze vertellen je met plezier heel wat anekdotes en weetjes tijdens je verblijf in hun Huis. Uitrusten met een kopje thee kan je doen in de prachtige tuin. Wist je dat elke kamer naar een van onze Talbotousians vernoemd werd?  Ons kamerboek, waarvan iedereen een gratis exemplaar krijgt, vertelt je er meer over. 's Ochtends kan je nog nagenieten van een heerlijk Engels ontbijt alvorens je het museum bezoekt. 

  Door zijn authentieke sfeer, historisch verhaal en unieke locatie nabij de Grote Markt van Poperinge kent the Old House op vlak van "historisch overnachten" haar gelijke niet. Als gast maak je meteen ook deel uit van het Talbot House verhaal.  Een betere manier om van het verleden te proeven bestaat niet.
En na een verblijf, noem ook jij gegarandeerd  Talbot House je tweede thuis.
Neem alvast een kijkje op onze 360° tour.  

“Een oase van rust in een dolgedraaide wereld"

Talbot House werd in 1915 opgericht te Poperinge. Deze kleine stad groeide gedurende de Eerste Wereldoorlog als garnizoensplaats van de Britten in een mum van tijd uit tot een metropool. Elke dag passeerden er duizenden soldaten op weg van en naar het front. Al snel verwierf de stad faam dankzij de vrolijke en ontspannen sfeer die er heerste. Door de vele cafés, restaurants, concertzalen, bordelen, cinema’s en winkeltjes leek het voor de vermoeide soldaten soms alsof ze in Parijs waren terechtgekomen.

Toen Padre Philip 'Tubby' Clayton in Poperinge de opdracht kreeg om een club op te richten, viel zijn oog al snel op het herenhuis van de familie Coevoet. Alle soldaten, zonder onderscheid van rang of status, waren er welkom. Ook konden ze er 's nachts blijven slapen Voor velen onder hen werd deze plaats hun "home away from home". "Een oase van rust in een dolgedraaide wereld", zo kan je the Old House nog het beste omschrijven.


TALBOT HOUSE EVERY MAN'S CLUB, POPERINGE, BELGIUM - COPYRIGHT 2021