• EVERY MAN’S CLUB

  "In al mijn jaren heb ik nooit een plaats gekend die even goed is voor de moraal als Talbot House."

  General Sir Herbert Plumer - 1928

 • HISTORISCH OVERNACHTEN

  "De slaapkamers zijn gemeenschappelijk, uitgezonderd één, die we vol ambitie de "General''s Bedroom" doopten, omdat er een bed staat met echte lakens."

  Tubby - 1919

 • EEN LEVEND MUSEUM

  "Door de voordeur met haar verfijnd smeedijzeren traliewerk kon ik gelach en muziek horen, en ik had ze nog maar pas opengeduwd of ik kwam in een totaal andere wereld terecht."

  N.N. September 1917

 • GARDEN HOUSE

  "Nog iets verder, achteraan in de tuin, staat een twee verdiepingen tellend schuurtje. Daar werd in 1915 de Timmermanswerkbank uitgehaald, die vanaf de eerste dag het altaar van Talbot House werd."

  Barclay Baron - 1935

 • Talbot House
 • Talbot House
 • Talbot House
 • Talbot House

Het Talbot House Gastenverblijf is gesloten tot minstens 1 april 2021

Boek nu uw veilig verblijf voor 2021 en help Talbot House er terug boven op. Hier kan u alvast een overzicht vinden van de COVID-maatregelen die wij nemen voor uw veiligheid.

“Een oase van rust in een dolgedraaide wereld"

Talbot House werd in 1915 opgericht te Poperinge. Deze kleine stad groeide gedurende de Eerste Wereldoorlog als garnizoensplaats van de Britten in een mum van tijd uit tot een metropool. Elke dag passeerden er duizenden soldaten op weg van en naar het front. Al snel verwierf de stad faam dankzij de vrolijke en ontspannen sfeer die er heerste. Door de vele cafés, restaurants, concertzalen, bordelen, cinema’s en winkeltjes leek het voor de vermoeide soldaten soms alsof ze in Parijs waren terechtgekomen.

Het is in die omstandigheden dat de 6e divisie van het Britse leger de burgerwoning van de familie Coevoet huurde en die onder leiding van aalmoezenier Philip 'Tubby' Clayton ombouwde tot een clubhuis waar alle soldaten welkom waren, zonder onderscheid van rang of status. Voor velen onder hen werd deze plaats hun "home away from home". "Een oase van rust in een dolgedraaide wereld", zo kan je the Old House nog het beste omschrijven.

Overnacht in een authentieke soldatenclub

Net zoals duizenden soldaten en pelgrims voor je, kan ook jij de nacht doorbrengen in Talbot House. Door zijn authentieke historische sfeer en unieke locatie nabij de Grote Markt van Poperinge kent the Old House op vlak van "historisch overnachten" geen gelijke. Een andere verblijfplaats kan dan wel nabij een stuk historisch erfgoed gelegen zijn of er een mooi uitzicht op bieden, wie in Talbot House blijft overnachten, maakt er zelf even deel van uit. Een betere manier om van het verleden te proeven bestaat niet.

TALBOT HOUSE EVERY MAN'S CLUB, POPERINGE, BELGIUM - COPYRIGHT 2021