Individuele bezoekers & families

Wat te verwachten

Door een rijkelijk versierde ijzeren deuropening hoorde ik het geluid van gelach en muziek en eens door de deur, bevond ik mezelf meteen in een andere wereld. Het was geweldig, ik voelde me als Alice toen ze door het kijkglas stapte. Er zaten natuurlijk overal soldaten om me heen en hoorde het legertaaltje, maar toen ik over die drempel stapte, leek ik alle depressie en vermoeidheid van de straat achter me te hebben gelaten. Er waren muren met papier op, schoon papier! - tapijt op de trap, foto's aan de muur en vazen met bloemen. (N.N., 58e divisie, september 1917)

De permanente Tentoonstelling

De permanente tentoonstelling neemt je mee door de geschiedenis van Talbot House. Verschillende thema's zoals medische zorg, tijdverdrijf in de soldatenkampen en het bruisende leven in 'Klein Parijs' worden verteld aan de hand van meer dan 500 objecten. Naast de Verhalen van Talbot House tijdens de oorlogsjaren, brengen we ook het verhaal van de bedevaartstochten tijdens het interbellum, de aankoop van de Pool of Peace en Talbot House, de Tweede Wereldoorlog en de Duitse bezetting van het Huis. We eindigen ons verhaal met Harry Patch, de laatste veteraan en Talbotousian van de Groote Oorlog.

De Tuin

De tuin van Talbot House is een van de meest attractieve plaatsen op het domein. Veel bezoekers brengen hier graag wat tijd door. "De grootste kamer van het Huis", zoals Tubby hem noemde, diende als een rustplaats waar soldaten elkaar konden ontmoeten. Hier konden ze vluchten van de modder, het vuil, het bloed en de tranen die de oorlog veroorzaakte.

Talbot House

En nu, het hoogtepunt van uw bezoek! De originele soldatenclub ziet er nog bijna net zo uit als een eeuw geleden. Het wordt niet gerund als een museum, maar als club en gasthuis, waar mensen komen en gaan en zelfs overnachten. Je wordt begroet door onze conciërges, die altijd in de buurt zijn voor een praatje. De Tubby's Tablets geven je een eerste klas rondleiding door het Huis. Mis zeker de kapel in de Upper Room niet.

Het Slessorium

Het voormalige naoorlogse badhuis, huisvest tegenwoordig het hele jaar door verschillende tijdelijke tentoonstellingen. Raadpleeg onze overzicht om te zien wat er momenteel tentoongesteld wordt. 

De Concert Hall

Ga naar boven en geniet van een echte live concert party uit de vorige eeuw. De "Happy Hoppers" brachten een heuse show. In de aangrenzende ast, stap je binnen in de eetkamer van aalmoezenier Tubby Clayton tijdens de naoorlogse jaren om alles over zijn latere leven te ontdekken.


Tubby's Na-Oorlogse kamer

Als afsluiter van je bezoek kan je een kijkje nemen in de naoorlogse kamer van Tubby. Deze kamer is gereconstrueerd met behulp van de authentieke meubelen en decoratie en is de ideale plek om onze documentaire over het leven van Tubby te bekijken.

Tips voor individuele bezoekers

! Tijdens juli en augustus wordt elke zaterdag en zondag om 14u een gratis verhalentocht door het Huis aangeboden aan bezoekers. Vergezel onze verteller doorheen het Huis en kom tal van anekdotes te weten. Inschrijven is niet verplicht maar wordt aanbevolen. Gewone toegangsprijzen blijven wel gelden. !

Voor een individueel bezoek zijn Tubby's Story Tablets de perfecte manier om de verhalen tot leven te brengen. Neem alvast een kijkje naar onze trailer.  Voor bezoekers die liever van de klassieke museumervaring genieten, verwijzen we graag naar onze publicatie 'Tien Verhalen van Talbot House' die in onze shop gekocht kan worden. 

Tijdens je bezoek bieden we je graag een kopje thee aan in de kantine. Meteen een gelegenheid om een woordje te wisselen met een andere bezoeker of logé, of met één van de Britse huisbewaarders. Waarom schuit je 's ochtends niet mee aan de ontbijttafel? Een heerlijk Brits ontbijt is de ideale start voor een bezoek aan de club. 's Middags staat er een lekkere picknick met enkel maar streekproducten op het menu. Vlei je neer in onze groene tuin en geniet van al het lekkers van de Westhoek.

Naast de dagelijkse openstelling van Talbot House voor bezoekers worden er ook geregeld activiteiten en tentoonstellingen georganiseerd in het Huis en de tuin. Onze kalender houdt je daarvan op de hoogte.

Tips voor kinderen & families

Voor kinderen en gezinnen bieden wij een speciale tablet tour aan. Volg soldaat Arthur Pettifer tijdens zijn zoektocht naar Duchess, de kat van de club, en kom onderweg alles te weten over Talbot House tijdens de Oorlog. Een trailer daarvan vind je hier terug. Voor onze jongste bezoekers wordt aan het einde van de tour zelfs een verrassing voorzien!

Of waarom ga je vanuit je luie zetel thuis niet eens op zoek naar onze kat met de virtuele kid's quiz?

TALBOT HOUSE EVERY MAN'S CLUB, POPERINGE, BELGIUM - COPYRIGHT 2021