Op stap met de familie

Wat te verwachten

Door een rijkelijk versierde ijzeren deuropening hoorde ik het geluid van gelach en muziek en eens door de deur, bevond ik mezelf meteen in een andere wereld. Het was geweldig, ik voelde me als Alice toen ze door het kijkglas stapte. Er zaten natuurlijk overal soldaten om me heen en hoorde het legertaaltje, maar toen ik over die drempel stapte, leek ik alle depressie en vermoeidheid van de straat achter me te hebben gelaten. Er waren muren met papier op, schoon papier! - tapijt op de trap, foto's aan de muur en vazen met bloemen. (N.N., 58e divisie, september 1917)

neem een kijkje op onze 360° tour

De permanente Tentoonstelling: Een Huis van Mensen

De permanente tentoonstelling neemt je mee door de geschiedenis van Talbot House. Verschillende thema's zoals medische zorg, tijdverdrijf in de soldatenkampen en het bruisende leven in 'Klein Parijs'  tijdens de oorlog worden verteld aan de hand van meer dan 500 objecten en tal van anekdotes. Naast de verhalen van Talbot House tijdens de oorlogsjaren, brengen we ook het verhaal van de bedevaartstochten tijdens het interbellum, de aankoop van de Pool of Peace en Talbot House, de Tweede Wereldoorlog en de Duitse bezetting van het Huis. We eindigen ons verhaal met Harry Patch, de laatste veteraan en Talbotousian van de Groote Oorlog.

De Tuin

De tuin van Talbot House is één van de meest aantrekkelijke plaatsen op het domein. Veel bezoekers brengen hier graag tijd door. "De grootste kamer van het Huis", zoals Tubby hem noemde, diende als een rustplaats waar soldaten elkaar konden ontmoeten. Hier konden ze vluchten van de modder, het vuil, het bloed en de tranen die de oorlog veroorzaakte. Blijf je ook picknicken


Het Slessorium

Het voormalige naoorlogse badhuis, huisvest tegenwoordig het hele jaar door verschillende tijdelijke tentoonstellingen. Raadpleeg ons overzicht om te zien wat er momenteel tentoongesteld wordt. 



Talbot House

En nu, het hoogtepunt van uw bezoek! De originele soldatenclub ziet er nog bijna net zo uit als een eeuw geleden. Net zoals toen, is het er een komen en gaan van bezoekers en vrienden en je kan er zelfs overnachten! Je wordt begroet door onze huisbewaarders die altijd in de buurt zijn voor een praatje. Natuurlijk kan een gratis kopje thee of koffie ook niet ontbreken. Tubby's Tablets geven je een eerste klas rondleiding door het Huis. Mis zeker de kapel in de Upper Room niet.


De Concert Hall

Ga naar de eerste verdieping van het museum en geniet van een prachtig nagespeelde concert party uit 1917, de "Happy Hoppers Show". 



Tubby's Dining Room

Als afsluiter van je bezoek kan je een kijkje nemen in de naoorlogse kamer van Tubby. Deze historische eetkamer, met tal van authentieke meubels, decoraties en voorwerpen van Tubby, is de ideale plek om onze documentaire over het leven van Tubby te bekijken.

Tips voor individuele bezoekers

Voor een individueel bezoek zijn Tubby's Story Tablets de perfecte manier om de verhalen tot leven te brengen. Deze beleving is standaard inbegrepen in uw bezoek. Voor bezoekers die liever van de klassieke museumervaring genieten, verwijzen we graag naar onze museumgids 'Verhalen van Talbot House' die te verkrijgen is in onze shop. Ook onze vertellers staan te popelen om u, mits afspraak, mee te nemen op een verhalentocht

Tijdens je bezoek bieden we je graag een kopje thee aan in de kantine. Meteen een gelegenheid om een woordje te wisselen met een andere bezoeker, logé of met één van de Britse huisbewaarders. Waarom schuif je 's ochtends niet mee aan de ontbijttafel? Een heerlijk Brits ontbijt is de ideale start voor een bezoek aan de club. 's Middags staat er een lekkere Westhoek picknick met streekproducten op het menu. Vlei je neer in onze groene tuin en geniet van al het lekkers van de Westhoek.

Daarnaast worden ook geregeld activiteiten en tentoonstellingen georganiseerd in het Huis en de tuin. Onze kalender houdt je daarvan op de hoogte. Wist je dat je ook kan blijven overnachten in Talbot House? 

Op stap met kinderen? Neem dan zeker hier nog eens een kijkje...

TALBOT HOUSE EVERY MAN'S CLUB, POPERINGE, BELGIUM - COPYRIGHT 2023