Tips voor families

Nieuwin 2023: Op avontuur met Soldaat Arthur!

Een kindvriendelijk bezoek aan ons levend museum.

Volledig vernieuwd familieparcours vanaf de krokusvakantie 2023!

Jeanne Battheu wordt samen met haar zusjes uitgenodigd op een feestje van de soldaten in hun nieuwe huis, Talbot House. Samen met soldaat Arthur en de huiskat Duchess gaan ze even schuilen in de oude kelder. Maar Duchess heeft er geen zin in en loopt weg. Ze zet het hele Huis op stelten. Kom je mee soldaat Arthur helpen om al zijn spullen opnieuw te verzamelen? 

Tijdens ons nieuw interactief familieparcours, ga je mee op stap met echte bewoners van toen. Arthur Pettifer neemt je op sleeptouw doorheen het hele Huis, van de kelder tot de zolder met weetjes voor alle leeftijden. En ja, ook de enige echte huiskat Duchess is van de partij! Aan de hand van acht filmpjes en opdrachtjes, kan je de locatie van de kist vinden. Trek je mee de kleren van soldaat Arthur aan voor een leuke foto? 

Als beloning krijg je een gratis exemplaar van 'Het boek van de Generaal' vol met extra leuke opdrachten, tekeningen en verhalen. Deed je flink je best? Dan volgt er nog een extra beloning!

 Terwijl mama en papa genieten van hun kopje thee, kan je nog een leuke tekening kleuren of een spelletje spelen, net zoals de soldaten. Voor de kinderen is er een gratis sapje voorzien. Onze heerlijke artisanale ijsjes zorgen voor verfrissing in de zomer. En waarom blijf je niet picknicken in onze prachtige tuin?

Op vaste data kan je ook mee op verhalentocht met de echte Arthur Pettifer die je al zijn geheimen en favoriete plekjes in het Huis toont. Pettifers Kroniek is een verhalentocht die ook kan gereserveerd worden voor groepen of verjaardagsfeestjes.

Het verhaal van Arthur en zijn kat gaat verder in een tof kleurboek met 15 verhaaltjes. Voor de tieners is er een cartoon boek waarin de fratsen van Tubby en zijn kompanen uit de doeken gedaan worden. Beiden zijn te verkrijgen in onze museumshop.

Wil je al eens spieken? Probeer dan al thuis eens onze online kattenquiz in de 360° tour?


TALBOT HOUSE EVERY MAN'S CLUB, POPERINGE, BELGIUM - COPYRIGHT 2023