Talbotousian Schools

Ontdek de laatste Britse soldaten club uit de Eerste Wereldoorlog

Waarom zullen de leerlingen hun bezoek niet vergeten?

Als laatste Britse soldatenclub uit de Groote Oorlog, heeft Talbot House heel wat te bieden. Hier zijn enkele extra redenen waarom een bezoek echt de moeite waard is:

 • Ontspan, voel je thuis en ervaar een authentieke beleving zoals er maar één is, net zoals een eeuw geleden;
 • Grijp de kans om mee te wandelen op een verhalentocht met onze English native speakers of geniet van een kopje thee met onze Britse Wardens
 • Thema's zoals kindervluchtelingen, mentale gezondheid en godsdienst in oorlog komen aan bod tijdens een bezoek;
 • Hou een reflectiemoment in de historische kapel waar de soldaten de moed bijeen raapten om terug te keren naar het front.

Zijn jullie een West-Vlaamse school?  Geniet dan van tal van kortingen op bus, fiets, museum & verblijf (tot wel 70%) via de Provinciale Erfgoedsubsidie. Eenvoudig aan te vragen en heel voordelig!!

Educatief aanbod

Grasduin zeker in ons educatief aanbod. Maar vergeet zeker niet dat boven alles je het Huis moet ondergaan en beleven. Genieten van een kopje (gratis!) thee met onze Britse Wardens is zeker een niet te missen ervaring. Speel een deuntje op de piano, neem deel aan een schaaktoernooi of bezin even in de historische kapel terwijl de jongeren ontspannen in de tuin. Het laat gegarandeerd een grote indruk na. 

   Verhalentochten

Sta onze enthousiaste vertellers toe om uw leerlingen mee op sleeptouw te nemen door het Huis. De jongsten kunnen Soldaat Arthur Pettifer vergezellen tijdens een van zijn avonturentochten. Of misschien wil je wel meer te weten komen over het leven achter het front tijdens een fotopresentatie? Voor elke leeftijd bieden we een tocht op maat. Neem gerust een kijkje naar ons aanbod. Alle tours moeten vooraf gereserveerd worden en zijn afhankelijk van beschikbaarheid. 

Geen tijd voor een verhalentocht? Dan tonen we u met plezier onze introductiefilm (10 min.). Wil je de inleiding zelf voorzien, neem dan zeker een kijkje naar onze online webinars.


    Het verhaal gaat verder buitenshuis 

Ga je mee op verkenning wat zich achter het front allemaal afspeelde? Onze gidsen vergezellen u graag te voet of met de bus naar tal van bijzondere sites zoals de Poperingse Dodencellen of de voormalige veldhospitalen bij Lijssenthoek. Daarnaast kunnen we ook een rondrit en workshop aanbieden over de evacuatie van de gewonden van het front tot in de Poperingse veldhospitalen. De populairste uitstap bij jongeren is zonder twijfel Cheerio Darling. Volg je mee in de voetsporen van twee verliefde tieners en hun liefdesbrieven? 


     Educatieve producten 

Bij de volgende producten is een historische kadering noodzakelijk. Dit kan via onze introductiefilm (10 min., niveau middelbaar onderwijs), een inleiding door de leerkracht of een verhalentocht door een van onze vertellers. 

Lager Onderwijs (vanaf april 2023)

 • Doe-boekje op maat van de 2de en 3de graad lager onderwijs.

Secundair en Hoger Onderwijs

      Alle oplossingen te verkrijgen via mail bij Talbot House.


     Tips & leuke activiteiten

We delen maar wat graag enkele van onze tips om uw bezoek perfect te laten verlopen. Talbot House moet je beleven. Speel een deuntje op de piano, speel een spelletje schaak of croquet, reflecteer in de kapel of neem deel aan een debat. Misschien schrijf je wel een brief naar huis, net zoals Tommy dat vroeger deed. 

Blijven jullie picknicken?

Breng je je eigen lunchpakket mee? Dan voorzien wij een gratis kopje thee of koffie! Andere dranken zijn vrijblijvend te verkrijgen.Voor lagere scholen voorzien we een gratis sapje. Bij mooi weer kan dit in de tuin, bij slecht weer in onze educatieve ruimte. 

Wil je de Westhoek echt leren kennen? Geniet dan van onze heerlijke Westhoek streekpicknick die beschikbaar is voor €20. Talbot House voorziet ook graag Jimmy's Broodjeslunch met heerlijke belegde broodjes en verse soep €12. 

Praktisch

Wens je een kopje thee? Laat ons dit aub vooraf weten. Dat zetten onze vrijwilligers alles klaar. Deze oude traditie bieden we gratis aan. 

Mogen we u vragen onze huisregels er even op na te lezen? Neem gerust contact op voor wat tips.

 • Gezien de leeftijd van het Huis, moeten we voorzichtig zijn in het aantal mensen die tegelijk het Huis bezoeken. Daarom beperken we gidsbeurten altijd tot 25 personen per gids of leerkracht. Daarnaast mogen maximaal 50 leerlingen tegelijk in de kapel. We vragen dat begeleiders hun leerlingen vergezellen in alle ruimtes en ten allen tijde.
 • Rugzakken zijn niet toegelaten in het museum. Gelieve deze zo veel mogelijk op de bus te laten. 

Busparking is mogelijk in Hondstraat (betalend) of Oudstrijdersplein (gratis). Dit is op 400 meter wandelen van Talbot House. 

Educatieve ruimte ter beschikking

Talbot House heeft een educatieve ruimte ter beschikking. Er zijn stoelen, tafels, een projector en scherm aanwezig voor maximaal 50 personen. Deze kan gebruikt worden op vraag van de leerkracht voor workshops maar ook om te picknicken. We vragen de ruimte vooraf te reserveren en achter te laten zoals u ze aantrof. Het gebruik van de ruimte voor minder dan 2 uur is gratis voor bezoekende groepen. 

 Een bezoek op maat

Hoe past dit alles samen?
Hieronder enkele voorbeeldprogramma's. Geef gerust een seintje als we kunnen helpen met een voorstel op maat.

 • Een bezoek van een Vlaamse school met 40 lln, 4 lk van het 5de middelbaar ASO met 90 minuten tijd.
  • Verhalentocht door een Talbot House verteller (in het Engels) 
  • Een kopje thee met de Wardens en een half uur ontspanning / vrij bezoek   
  • optioneel + 60 minuten: Workshop Een Huis van Mensen / Woorden (in het Engels)   

 • Een bezoek van een Vlaamse school met 40 lln, 4 lk van het 5de leerjaar met 90 min tijd.
  • Verhalentocht met Soldaat Arthur Pettifer
  • Opdrachten uit het activiteitenboekje van Soldaat Arthur Pettifer
  • Een kopje thee of sapje met de Wardens en een half uur ontspanning / vrij bezoek


TALBOT HOUSE EVERY MAN'S CLUB, POPERINGE, BELGIUM - COPYRIGHT 2023