Een COVID-veilig bezoek aan Talbot House

Talbot House Talks

De komende maanden kan u via Zoom / Facebook Live enkele unieke lezingen bijwonen over Talbot House en de lokale WO1-geschiedenis. Hieronder kan u een overzicht vinden van verschillende onderwerpen en presentaties. Deze zullen doorgaan in het Engels. Contacteer ons via mail (info@talbothouse.be) om deel te nemen. Deze presentaties zijn gratis maar donaties zijn welkom.


Enkele 'corona-proof' ideetjes

Uw bezoek aan Talbot House kan, mits enkele kleine voorzorgsmaatregelen, in feite gewoon plaatsvinden zoals anders. Afstand bewaren, veel de handen wassen en zo weinig mogelijk zaken fysiek aanraken is de boodschap. Daarnaast delen we graag met u enkele toffe extra's die uw bezoek nog aangenamer kunnen maken, allemaal corona-veilig natuurlijk.

 • Neem vooraf een kijkje in Talbot House op onze virtuele tour. Voor de kinderen ontwikkelden we een heuse 'kattenquiz'.


 • Geniet mee van heel wat lekkers uit de Westhoek met onze heerlijke Westhoek picknick. Vlij u neer in een zee van groen in de prachtige tuin van Talbot House (of op een van onze vele banken) en geniet van lekker vers gebakken Frans brood, 3 soorten charcuterie van de lokale vleeshoeve, 2 streek kaasjes met hoeveboter, mosterd van aan de grens en heerlijke verse hoeveyoghurt met fruit coulis. En natuurlijk mogen onze streekbieren of een wijntje niet ontbreken. Let wel, bestellen graag 2 dagen op voorhand. Neem telefonisch contact op indien dichter bij datum.  


 • De verhalen van Talbot House zijn ook een leidraad voor een bezoek aan de streek. Neem zeker ook een kijkje bij de arrangementen die wij voor u in elkaar gestopt hebben. Zo leiden de artefacten van de kapel je naar heel wat verborgen plekjes of grafstenen in de streek. Of vergezel onze stichter Tubby op pelgrimstocht anno 1920. Reserveren doe je best een paar dagen vooraf op info@talbothouse.be . 

Veiligheidstips

Hieronder proberen we u een overzicht te geven van de maatregelen die aanwezig zijn om uw bezoek zo aangenaam en veilig mogelijk te laten plaatsvinden. Een infobrief voor ons gastenverblijf kan u hier raadplegen. 

Geef ons een seintje
 • Mogen we vragen om vooraf telefonisch (057 333 228) of online een uur van aankomst door te geven? Zo kunnen we het aantal bezoekers, dat begrensd is op 50 personen, veilig door de site loodsen.
Bezoekerscircuit
 • Bij aankomst vragen we slechts met 1 familie aan de balie aan te schuiven. We vragen om eventueel op het voetpad een rij te vormen met voldoende afstand. Aan onze receptie is glas voorzien. Mogen we u ook vragen om elektronisch te betalen?
 • Bij aankomst krijgt u van ons een gedesinfecteerde pen voor de tablets en uw ticket met plannetje en richtlijnen. We vragen deze strikt te volgen om contact met andere bezoekers te vermijden. In de praktijk zal er weinig verschil zijn met een gewoon bezoek en u krijgt alles te zien zoals anders.
 • Zowel aan de receptie in de Concert Hall als bij uw aankomst in Talbot House zal u instructies ontvangen van ons team in verband met de veiligheid.
 • Het gebruik van de lift wordt beperkt tot enkel de mensen die er strikt genomen van gebruik moeten maken.
Hygiënische maatregelen
 • Op zes verschillende locaties voorzien wij de mogelijkheid om de handen te wassen. We vragen dan ook met aandrang dat u hier gebruik van maakt.
 • Het dragen van mondmaskers is verplicht voor alle bezoekers ouder dan 12 jaar, in alle gebouwen.
 • Er wordt twee maal per dag grondig gepoetst en ontsmet met speciale aandacht voor zaken die veel mensen aanraken.
 • Bij het schenken van thee en koffie worden speciale voorzorgsmaatregelen genomen.

gebruik tablets
 • Voor het gebruik van de touchscreens in de vaste opstelling voorzien wij voor alle gasten een gedesinfecteerde pen.
 • Alle story tablets in Talbot House worden voor gebruik gedesinfecteerd.

Indien u nog vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons op info@talbothouse.be of een personeelslid aan te spreken.

TALBOT HOUSE EVERY MAN'S CLUB, POPERINGE, BELGIUM - COPYRIGHT 2020