Events@talbothouse.be


Hier kunt u de komende events makkelijk terugvinden. Houd ons regelmatig in de gaten voor updates!

En vergeet zeker niet langs te komen, we maken er samen iets fantastisch van.

Februari

Cheerio Darling - Een culinaire beleefavond

Vrijdag 10, Zaterdag 11 en Zondag 12 februari om 19u00

Valentijn in Talbot House

Beleef een romantisch culinaire avontuur  in Talbot House. De verhalen van Edith & Geoff voeren je terug naar de Eerste Wereldoorlog. Alhoewel het koppel elkaar maar vier keer in het echt ontmoette, sprong de vonk over. Ze vertellen over hun avonturen thuis, maar ook aan het front, in tunnels onder de grond of onder de sterrenhemel. 42 liefdesbrieven later staat het koppel op het punt elkaar terug te zien. 

Tijdens het diner worden de brieven, voorgelezen door onze eigen Geoff & Eidth, afgewisseld met heerlijke Britse gerechten. Canadase operaster Patricia Hammond & virtuoos Matt Redman brengen live de prachtige muziek die ook in de brieven vermeld wordt. Een Britse Valentijn om nooit te vergeten.  Dit alles gaat door in het prachtige historische kader van het Britse Talbot House. 

Menu

Catch Of The Day:  Fish cake - Jacket Potato with cheese / ham - Mushy Peas

French Kiss: Onion soup with Welsh Rabbit

The Way To A Man's Heart: Cottage Pie - With seasonal vegetables - Jugs of Gravy

All You Need Is Love And Chocolate : Chocolate Brownie with custard

Cheese & Biscuits - A selection of cheese

Coffee & Tea - Shortbread


Prijs: € 90 p.p.   Inclusief aangepaste wijnen en alle dranken tijdens de maaltijd.

De voertaal tijdens de avond is Nederlands maar de keuken is Brits. 

Waarom blijft u niet overnachten in ons historisch gastenverblijf? Wie weet, mogelijks sliep Geoff ooit in dezelfde kamer... 

Plaatsen zijn beperkt. Reserveren kan via events@talbothouse.be 

Krokuskriebels - Nieuw: 'Op avontuur met soldaat Arthur'

Zaterdag 18 februari 2023 - Zondag 26 februari 2023 (en ook daarna...)

Wist je dat er een echte kat woont in Talbot House? En ze steekt wat uit! Samen met Soldaat Arthur Pettifer en de Poperingse Jeanne ga je op pad om alle kattenstreken op te lossen in het museum.  De nieuwe digitale zoektocht brengt je van de schuilkelders tot op de zolder, een avontuur voor de hele familie. Aan de hand van acht filmpjes en opdrachtjes, kan je de locatie van de kist vinden. Trek je mee het uniform van soldaat Arthur aan voor een leuke foto? Deze nieuwe immersieve beleving maakt vanaf februari 2023 standaard deel uit van het bezoek van onze jongste Talbotousians. 

Verder kan je genieten van een heerlijk kopje thee (of sapje), een toffe kleur tekening, veel spelletjes en natuurlijk is de echte kat Duchess ook van de partij!


April

Paaseierenraap met soldaat Arthur

Soldaat Arthur & de huiskat Duchess nodigen jou uit op hun paasfeest!

Het is weer van dat! Tubby's kat Duchess slaagde er in om alle paaseieren te verstoppen. Kom je helpen zoeken in de tuin van Talbot House? Tijdens de toffe zoektocht ontdek je de prachtige tuin van Talbot House. Wist je dat er ook heel wat tuinspelen zijn? Heb je alle🥚gevonden, dan wacht je nog een leuke verrassing!


Samen met de familie kan je nadien de fantastische avonturen van soldaat Arthur Pettifer ontdekken tijdens de nieuwe digitale talbetzoektocht. Onze Britse huisbewaarders voorzien nog een heerlijk kopje thee (of een sapje) en natuurlijk heeft Jimmy zijn koekjes gebakken. En ja, ook de echte kat Duchess is van de partij! 

Speurneuzen kunnen dagelijks doorlopende (1-16 april) hun hart ophalen in de prachtige tuin van Talbot House. Reserveren niet nodig.

Ga je graag mee op stap met de echte soldaat Arthur Pettifer, kom dan zeker langs op 4, 7 & 12 april om 14u voor een toffe verhalentocht

Talbotousian Brunch  -  Opening Tentoonstelling  -  Optreden British Military Wives Choir 

30 april       

Kom mee genieten van een Talbot House traditie, onze lekkere brunch. Wij zorgen naar goede gewoonte voor een buffet vol lekkers. Naast quiches en gebak uit de AGA is er ruime keuze uit fruitsla, kazen en charcuterie, heerlijke fruitsappen en natuurlijk het glaasje cava. Maar uiteraard ontbreekt de befaamde Talbot House Omlet niet. Schuif mee aan tafel in de historische Dining Room, op ons terras of gewoon in de prachtige tuin. Het buffet is open van 8u30 tot 11u

We trappen ook de feestelijkheden omtrent de kroning van Charles III af met een spetterend optreden van van de Belgische afdeling van het British Military Wives Choir om 10u. 

Om 11u openen we feestelijk de nieuwe tentoonstelling: Talbotousians in war & peace

De ideale start van een luilekkere dag. Graag vooraf reserveren op events@talbothouse.be

Prijs voor brunch, incl. drank en toegang tot de Talbot House site:

  • € 25 voor volwassenen
  • € 20 voor Talbotousians
  • € 17.50 voor kinderen vanaf 7 jaar

Mei

Coronation Party & High Tea

6 Mei

Vergezel ons in de tuin voor een groot feest.Garden Party

3 juni

Het hoogtepunt van de zomer, de Talbot House Garden Party is er opnieuw. We beginnen de middag met een woordje uitleg over de tal van nieuwe projecten die op poten staan. Daarna is het natuurlijk tijd voor de Talbotousians om bij te praten. Kom genieten van een heerlijke receptie in de groene tuin van het Huis. Onze AGA zal overuren draaien om de heerlijke taarten klaar te krijgen. Het hoogtepunt van de middag zal ongetwijfeld een optreden zijn van de Britse militaire band van The Royal Regiment of Fusiliers. Dit is ons sluitstuk van onze vieringen in het teken van de kroning van Charles III. 

Dit event is gratis voor de leden van de Talbotousians. Nog geen lid? Neem snel een kijkje en ontdek alle voordelen!

TALBOT HOUSE EVERY MAN'S CLUB, POPERINGE, BELGIUM - COPYRIGHT 2023