Talbot House Event

De Talbot House site blijft open tijdens de evenementen en een normaal bezoek kan plaatsvinden tenzij anders geformuleerd. Een bezoek aan de site is inbegrepen in de eventuele prijs van het evenement. Voor bijkomende vragen kan u terecht op info@talbothouse.be

COVID-maatregelen

Alle events vinden plaats binnen de restricties gezet door de veiligheidsraad. Alle voorzorgsmaatregelen worden dus genomen om deze zo veilig mogelijk te laten doorgaan. Mogen we u attent maken op de veiligheidsvoorschriften die voor een bezoek aan Talbot House gelden?

voorbij event: Erfgoeddag: Pops by Night

24 april 2021 - dit event werd omwille van de covid-maatregelen geannuleerd

Ga mee op een donker avontuur in Poperinge. Tijdens een nachtelijke tocht in de duistere straten van de stad neemt een verteller je op sleeptouw langs enkele lugubere plekjes uit de 'Groote Oorlog'. We vertrekken in Talbot House waar we enkele straffe verhalen van Soldaat Arthur Pettifer te weten komen. Onze verteller neemt je op sleeptouw langs enkele historische duistere plaatsen in Poperinge. Eindigen doen we aan het Hopmuseum waar we klinken op de nacht. Rondleidingen om 18u, 19u en 20u met telkens 20 personen. In samenwerking met Archief, Cultuur & Toerisme Poperinge. Reserveren via cultuur@Poperinge.be . 


juni 2021

voorbije event: Garden Party 

12 juni 2021

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we in de tuin van Talbot House een groot tuinfeest. Dit jaar zijn de lokale muzikanten van Westhoek te gast. Kom mee genieten van de heerlijke ijsjes van l'Heritage en de taarten en gebak van het Huis. Ook openen we de  nieuwe tijdelijke tentoonstelling Re(f)used over glaskunst door Nico Sabbe.

Graag vooraf reserveren op info@talbothouse.be . 

 • Gratis voor Talbotousians
 • Kostprijs: 25 EUR pp


juli 2021

Summer Brunch (An affair of letters)

10 juli 2021

Kom meegenieten van een Talbot House traditie, onze lekkere brunch. Wij zorgen naar goede gewoonte voor een mandje vol streeklekkers maar uiteraard ontbreken de eitjes en quiche uit de AGA niet! Schuif mee aan tafel in de historische Dining Room of op de terras in de prachtige tuin. Ondertussen word je nog verwend met een streepje live muziek van de oude piano, de ideale start van een luilekkere dag.

Artist in residence: Nico Sabbe, kunstenaar van Re(F)used komt met plezier wat uitleg geven over zijn glaskunst tentoonstelling.

Graag vooraf reserveren op info@talbothouse.be .

Prijs voor brunch, incl. drank en toegang tot de Talbot House site:

 • € 25 voor volwassenen
 • € 20 voor Talbotousians
 • € 17.50 voor kinderen vanaf 7 jaar


Cheerio Darling: An Affair of Letters livestream

27 juli 2021 om 20 uur

Als de Groote Oorlog uitbreekt, beslist de 21-jarige student tandarts Geoffrey dienst te nemen in het Britse leger. Via een goede vriend leert hij de 16-jarige Edith Ainscow kennen. Na slechts vier afspraakjes is het duidelijk dat er iets bloeit. Helaas stuur de oorlog Geoffrey naar de Westhoek en kunnen ze enkel via briefpost contact houden. De prachtige kaartjes, vol met hilarische verhalen en emotionele liefdesverklaringen, vertellen een warm en authentiek liefdesverhaal in een dolgedraaide wereld. 

Op 27 juli komt Geoff aan in Frankrijk en begint zijn avontuur aan het front. Dag op dag, 106 jaar later, brengen we u de start van het verhaal. Ook de muziek waarover het koppel drukt debatteert, vandaag gebracht door Patricia Hamond, brengt het verleden tot leven. Een fotoreportage voert u meer doorheen het landschap dat nog steeds herinnert aan de oorlog, maar ook aan Geoff. Via deze link kan u de livestream bijwonen. 

De livestream link wordt enkele dagen voordien hier geplaatst. Meer informatie via info@talbothouse.be . Dit is een gratis event. 


Tuinconcert Wim Soutaer (Luisteren Toegestaan)

28 juli 2021 om 20u15

Kom mee genieten van een gezellig concert van Wim Soutaer in de prachtige tuin van Talbot House op woensdagavond 28 juli. Dit concert wordt georganiseerd door Cultuur Poperinge Meer info en tickets via deze link. Toegang bedraagt €25 en is inclusief streeklekkers en een drankje. 


Pelgrimstocht Gilbert Talbot

31 juli 2021

Vergezel Simon Louagie, Talbot House Manager, in de voetsporen van de jonge Britse Luitenant Gilbert Talbot. Als zoon van de bisschop van Winchester geniet hij van een unieke opvoeding op de beste scholen. Toen hij echter op wereldreis is, barst de Eerste Wereldoorlog los. Meteen neemt Gilbert de boot naar huis en neemt dienst in de befaamde Rifle Brigade. Enkele maanden later krijgt hij zijn vuurdoop. Toen de gevechten aan het Hooge in alle hevigheid losbarsten in de zomer van 1915, worden ook Gilbert mannen in de tegenaanval gegooid. Door de ogen van zijn ordonnans volgen we minutieus de slag van minuut tot minuut.  Gilbert zou het niet overleven...
Zijn broer Neville, aalmoezenier en latere bezieler  van het Talbot House, gaat hoogstpersoonlijk het lichaam halen uit het Niemandsland. Vandaag rust Gilbert op Sanctuary Wood, een begraafplaats mede aangelegd door zijn broer Neville. Om de herinnering aan hem en de Gouden Generatie levendig te houden, werd het Talbot House naam hem vernoemd.

Ook dit jaar gaan we Gilbert herdenken, nu 106 jaar na zijn dood. Vergezel ons op een heuse slagveld tocht tussen de velden van het Hooge en kom tal van anecdotes te weten over Gilbert en enkele van zijn dichtste vrienden. Net zoals de duizenden TocH-pelgrims, herdenken we de Talbotousians aan het graf van Gilbert.
Nadien genieten we van nog een glas in het Hooge Crater Museum Cafe. 

Graag vooraf reserveren op info@talbothouse.be . Afspraak aan het Hooge Crater Museum om 9u30.

Deelname wandeling en één consumptie in het Hooge Crater Thema Café:

 • Talbotousians: Gratis
 • Niet-leden: €5   Kinderen gratis


Gratis verhalentochten in juli en augustus

Pettifers Avonturen (verhalentocht voor kinderen)

Woensdag 7 en 14 juli 4, 11 en 25 augustus om 14u

Vergezel Soldaat Arthur Pettifer op zijn avonturen in Talbot House. Arthur, een legendarische scharrelaar, was tijdens de Groote Oorlog de assistent van Padre Tubby in het Huis. Hij geeft je een pittig verslag van zijn avonturen. Samen gaan we op verkenning door het Huis en hoor je tal van grappige anekdotes.

Gratis verhalentochten (donaties welkom), toegang tot Talbot House betalend voor niet-leden, inschrijven via info@talbothouse.be


Poperinge, stad achter het front (stadswandeling)

Elke zaterdag om 10u of om 17u

Vergezel ons gids op een heuse verhalentocht doorheen de straten van Poperinge tijdens de Eerste Wereldoorlog. Als eerste "vrije" stad, was Poperinge het centrum van eerst de Franse en daarna de Britse oorlogsmachine. Het stadscentrum werd de hoofdstad van een metropool van ruim een kwart miljoen inwoners. Aanhoor de verhalen uit de pubs, luister naar de anekdotes van de Poperingse kinderen en ontdek waar de veroordeelde soldaten hun laatste nacht doorbrachten. Deze verhalentocht duurt 2 uur.

Start van de tocht aan

 • Talbot House om 17u : 3/07, 17/07, 31/07, 14/08
 • Talbot House om 10u: 28/08
 • Dienst voor Toerisme (Grote Markt) om 10u: 10/07, 24/07, 7/08 en 21/08

€5/persoon, gratis voor -18j. Inclusief kortingsvoucher voor een bezoek aan Talbot House.  Inschrijven via Toerisme Poperinge


Alloo Alloo (verhalentocht WOII)

Elke vrijdag om 16u

Verhalentocht Talbot House tijdens WOII. Vergezel ons op een tocht doorheen de spannende, hilarische maar ook tragische verhalen van de Tweede Wereldoorlog in Talbot House. Het verhaal begint met de evacuatie van veel Britten via Talbot House naar Duinkerke, alvorens het Huis bezet en ei zo na geplunderd werd. De Talbotousians lieten het daar niet bij en bleven stokken in de wielen steken tot het Huis uiteindelijk bevrijd werd en opnieuw haar rol als soldatenclub opnam.

Gratis verhalentochten (donaties welkom) - toegang tot Talbot House betalend voor niet-leden - inschrijven via info@talbothouse.be


Tales of Talbot House (verhalentocht WOI)

Elke zondag om 10u30 (op 29/08 om 11u)

Treed in de voetsporen van de soldaten en ga op ontdekkingstocht door Talbot House. Onze verteller boeit je met tal van grappige anekdotes en spannende verhalen. Op onze tocht door het Huis, citeert de verteller uit de vele brieven en memoires van onze stichters. Wie kan je beter vertellen hoe het er aan toe ging, dan zij die er zelf bij waren?

Gratis verhalentochten (donaties welkom) - toegang tot Talbot House betalend voor niet-leden - inschrijven via info@talbothouse.be

augustus 2021

Welcome Home Concert: The Gambits

Donderdag 5 augustus om 19u30

Ook fan van Johnny Cash, Elvis, Jerry Lee Lewis & The Beatles? Dan zijn The Gambits uw ding! De rockabilly coverband uit Kortrijk zakt deze zomer af naar de prachtige tuin van Talbot House voor een spetterend tuinconcert. Ondertussen kan u genieten van een heerlijke kaas en charcuterie plank met heel wat streeklekkers zoals een potje St Bernardus Paté, lekker Bergenbrood, etc.

Graag vooraf reserveren op info@talbothouse.be .

Toegangsprijs

 • € 25 voor niet-leden
 • € 20 voor Talbotousians
 • €15 voor kinderen (-12j)


september 2021

Zalige Zonden

10 september 2021

Privé event in het kader van de Grote Goesting. In samenwerking met Events Outside the Box.


Open Monumentendag: Inclusie

12 september 2021

Als 'Every Man's Club', staan de deuren van Talbot House open voor iedereen. Zonder onderscheid van rang, geslacht of ras werden soldaten en verpleegsters tijdens de Eerste Wereldoorlog uitgenodigd om er hun tweede thuis te maken. Maar ook in de naoorlogse geschiedenis van de club, blijven deze principes een belangrijke positie innemen.  Als Huis van verzoening en vrede, heeft Talbot House haar door de jaren heen haar steentje bijgedragen. Vergezel onze verteller op een eenmalige unieke tocht doorheen de voorbije honderd jaar en ontdek tal van bijzondere anekdotes en verzoende verhalen.

De verhalentochten duren één uur en vertrekken in de tuin van het Huis om 9u30 en 11u. Graag vooraf reserveren op info@talbothouse.be .

Gratis deelname en toegang, enkel voor deelnemers aan de verhalentocht.


Picknick@Tubby's & Lekker Westhoeks

18 september 2021

Terwijl op de markt van Poperinge de lekkerste bier- en streekproductenmarkt van het land doorgaat, kan je in de tuin van Talbot House genieten van een heerlijke nieuwe (!) variatie op onze bekende Westhoek streekpicknick. Vlij je neer in onze groene tuin of zoek een gezellige picknickbank uit. Ook de historische Dining Room kan bij slecht weer gebruikt worden. Wij zorgen voor de rest voor een mand vol verrassingen. Oh, en natuurlijk hoort bij al dat lekkers een Poperings streekbiertje of vers fruitsap!

Als extraatje kan u een van onze vertellers vergezellen op een tocht doorheen de spannende, hilarische maar ook tragische verhalen van de Tweede Wereldoorlog in Talbot House. Het verhaal begint met de evacuatie van veel Britten via Talbot House naar Duinkerke, alvorens het Huis bezet en ei zo na geplunderd werd. De Talbotousians lieten het daar niet bij en bleven stokken in de wielen steken tot het Huis uiteindelijk bevrijd werd en opnieuw haar rol als soldatenclub opnam. 

Graag vooraf reserveren op info@talbothouse.be .

Prijs voor de picknick, toegang tot de site, een drankje en de verhalentocht:

 • € 27 voor niet-leden (€ 18.50 voor kinderen - best af te spreken qua hoeveelheid / prijs afhankelijk van de leeftijd van de kinderen) 
 • € 19 voor Talbotousians (€13.50 voor kinderen - best af te spreken qua hoeveelheid / prijs afhankelijk van de leeftijd van de kinderen)


oktober 2021

november 2021

Kerstmis met Tubby

16 november tot 9 januari

Beleef een fantastische Britse kerst in Talbot House. Onze vertellers brengen je tal van verhalen in een sfeervolle setting. Kom genieten van de lichtjes in de tuin of decoratie in het historisch Huis. Onze Britse huisbewaarders serveren je heerlijk gebak en natuurlijk ook een ‘cup of tea’. Ook een heus kerstdiner behoort tot de mogelijkheden.


Wapenstilstand 
11/11/2021

Naar jaarlijkse gewoonte zal er een herdenkingsdienst plaatsvinden in de kapel van Talbot House waarbij we het einde van de Eerste Wereldoorlog herdenken. 
Meer informatie via info@talbothouse.be . Dit is een gratis event. Toc H Thee bedeling

11/11/2021

Met veel enthousiasme zullen de leden van TocH België opnieuw op post zijn op de markt van Ieper. Zoals de traditie het wil, delen ze kopjes thee uit aan de pelgrims die de plechtigheid onder de Menenpoort bijwonen. Je kan ons vinden onder het Nieuwerck van de Lakenhallen. 

december 2021

Kerstmis met Tubby

16 november tot 9 januari

Beleef een fantastische Britse kerst in Talbot House. Onze vertellers brengen je tal van verhalen in een sfeervolle setting. Kom genieten van de lichtjes in de tuin of decoratie in het historisch Huis. Onze Britse huisbewaarders serveren je heerlijk gebak en natuurlijk ook een ‘cup of tea’. Ook een heus kerstdiner behoort tot de mogelijkheden.


106e Verjaardag Talbot House - Cheerio Darling 

11 december 2021

De verjaardag van Talbot House vieren we graag met onze leden, de Talbotousians. Na wat speeches en een receptie, hebben we dit jaar ook drie bijzondere evenementen in petto. Meer informatie via info@talbothouse.be .

World Chain of Light

Naar jaarlijkse gewoonte worden alle TocH lampen wereldwijd ontstoken om de verjaardag van Talbot House nu 106 jaar geleden, te herdenken. Ook in de Upper Room, de kapel van Talbot House, zal de plechtigheid plaatsvinden. Het evenement zal ook via livestream te volgen zijn. Voor verder info, gelieve contact op te nemen met info@talbothouse.be . 

Opening nieuwe tijdelijke tentoonstellingen: Cheerio Darling

Als de Groote Oorlog uitbreekt, beslist de 21-jarige tandarts student Geoffrey dienst te nemen in het Britse leger. Via een goede vriend leert hij diens 17-jarige zus Edith Ainscow kennen. Na slechts vier afspraakjes is het duidelijk dat er iets bloeit. Helaas stuur de oorlog Geoffrey naar de Westhoek en kunnen ze enkel via briefpost contact houden. De prachtige kaartjes, vol met spannende verhalen en emotionele liefdesverklaringen, vertellen een warm en authentiek liefdesverhaal in een dolgedraaide wereld. En dan komt zijn verlof, mag Geoff eindelijk terug naar huis, naar zijn Edith...Tijdens deze tentoonstelling kom je letterlijk oog in oog te staan met het koppel van toen. Lees je mee in hun correspondentie? Ook de muzikale tips en shows die ze uitwisselen, kan je herontdekken. Aan de hand van een video en fotomontage wordt je meegezogen hun wereld. Nadien krijg je ook de kans om het verhaal te ontdekken in het landschap vandaag.

Concert door St Joseph's College Ipswich

De leerlingen van het Britse St. Joseph's College Ipswich brengen het verhaal van Geoff & Edith tot leven tijdens een voorstelling met theater en muziek in de historische Concert Hall van Talbot House. Ook Geoff kwam regelmatig kijken naar film en theatervoorstellingen, mogelijks ook in deze concertzaal.

TALBOT HOUSE EVERY MAN'S CLUB, POPERINGE, BELGIUM - COPYRIGHT 2021