• EVERY MAN’S CLUB

  "In al mijn jaren heb ik nooit een plaats gekend die even goed is voor de moraal als Talbot House."

  General Sir Herbert Plumer - 1928

 • HISTORISCH OVERNACHTEN

  "De slaapkamers zijn gemeenschappelijk, uitgezonderd één, die we vol ambitie de "General''s Bedroom" doopten, omdat er een bed staat met echte lakens."

  Tubby - 1919

 • EEN LEVEND MUSEUM

  "Door de voordeur met haar verfijnd smeedijzeren traliewerk kon ik gelach en muziek horen, en ik had ze nog maar pas opengeduwd of ik kwam in een totaal andere wereld terecht."

  N.N. September 1917

 • GARDEN HOUSE

  "Nog iets verder, achteraan in de tuin, staat een twee verdiepingen tellend schuurtje. Daar werd in 1915 de Timmermanswerkbank uitgehaald, die vanaf de eerste dag het altaar van Talbot House werd."

  Barclay Baron - 1935

 • Talbot House
 • Talbot House
 • Talbot House
 • Talbot House

Welkom in Talbot House

Vergeet even alle zorgen in ons "home from home" , de laatste soldatenclub uit de Eerste Wereldoorlog. 

Een soldatenclub uit 1915 ...

Tijdens de Eerste Wereldoorlog maakt Poperinge deel uit van het kleine stukje onbezet België. Weg van het krijgsrumoer van de Ieperse frontstreek, groeit de stad uit tot het zenuwcentrum van de Britse sector. Midden in die drukke stad openen de aalmoezeniers Neville Talbot en Philip "Tubby" Clayton in december 1915 een clubhuis. Zonder onderscheid van rang of stand kunnen soldaten en verpleegsters er drie jaar lang terecht voor een zeldzaam moment van rust en ontspanning, weg van de oorlog. Vandaag biedt het Huis net zoals toen, een even warm en authentiek welkom aan, een vredevolle stop langs Vlaamse Velden vol met verhalen en anekdotes.

...vandaag een levend museum
Neem gerust zelf een kijkje in deze virtuele rondleiding wat u te wachten staat. Voor kinderen is er de virtuele kid's kattenquiz. Een museumbezoek aan Talbot House begint gewoonlijk in het voormalig hopmagazijn in de Pottestraat. Tijdens de oorlog deed het onder meer dienst als concertzaal, vandaag kan je er onze pas vernieuwde permanente tentoonstelling over de 100-jarige geschiedenis van Talbot House bezichtigen. In 'Een Huis van Mensen'  nemen 500 nooit eerder vertoonde objecten uit ons archief je mee op sleeptouw door het verhaal. Op de eerste verdieping hebben de Happy Hoppers een heuse show voor jullie in petto.  

"The Old House" is nog steeds druk bewoond en in gebruik. Aan de hand van een interactieve tablet tour, krijg je een persoonlijke rondleiding door deze authentieke club. Je leert er niet enkel iets bij over het oorlogsverleden, je kan er ook een praatje slaan met de meestal Britse huisbewaarders. In de 'Dining Room' kan je een deuntje spelen op de originele piano en tot rust komen met een kopje thee in de prachtige Engelse landschapstuin. Misschien wil je er zelfs de nacht doorbrengen in één van de gastenkamers. Net dat maakt Talbot House zo speciaal. Het is niet zomaar een oorlogsmuseum. Het is nog steeds dezelfde "Every Man’s Club" als een eeuw geleden.combiticket met Talbot House

TALBOT HOUSE EVERY MAN'S CLUB, POPERINGE, BELGIUM - COPYRIGHT 2023