Ontdek het verhaal

Vergezel onze Talbot House vertellers en haal meer uit een bezoek

Laat je op sleeptouw nemen door een van onze gedreven vertellers die jullie boeien met tal van anekdotes en toffe verhalen. Veel van onze vertellers hebben een jarenlange band met het Huis opgebouwd en vertellen met veel passie over hun Huis. We helpen graag met het uitzoeken van de ideale tour voor uw groep. Alle rondleidingen zijn afhankelijk van beschikbaarheid en moeten vooraf gereserveerd worden. De verhalentochten kosten € 40 per tocht.

Vergeet zeker niet een gratis kopje thee aan te vragen bij uw reservatie om de beleving perfect te maken. 


Standaard verhalentochten

Tales of Talbot House

Ontdek het verhaal van het Huis tijdens de Groote Oorlog met deze standaard verhalentocht. 

Treed in de voetsporen van de soldaten en ga op ontdekking door Talbot House. Onze verteller boeit je met tal van grappige anekdotes en spannende verhalen van de vaste bezoekers van weleer, onze Talbotousians. Op onze tocht door het Huis, vertellen we uit de 'Tales of Talbot House' die onze stichter Tubby neerpende aan het einde van zijn oorlog.  Onze vertellers passen hun verhaal aan naargelang de doelgroep en brengen het Huis weer tot leven.

Praktisch:

 • Kleine groepen (tot 25 personen) nemen we mee van op sleeptouw doorheen het Huis. Voor grotere groepen (25 tot 50 personen) brengen we het verhaal ook deels in grotere ruimtes zoals de Concert Hall, tuin of kapel om het zo comfortabel te maken. 
 • De verhalentocht duurt standaard 1 uur maar kan aangepast worden op vraag. Voorzie ideaal nog een half uur voor een verder bezoek aan de tuin, de tentoonstellingen en een kopje thee om het bezoek af te sluiten. 

Educatieve tips voor scholen!

 • Een tocht in het Engels door een 'native speaker' is zeker ook mogelijk! Zo sla je twee vliegen in één klap.
 • Vertel de gids over uw dagprogramma zodat hij of zij linken kan liggen naar andere elementen tijdens het verhaal.


Op stap met soldaat Arthur

Vergezel Arthur Pettifer, de generaal van Talbot House, op een aangepaste verhalentocht voor kinderen 6 tot 14 jaar.

Vergezel soldaat Arthur Pettifer op zijn avonturen in Talbot House. Arthur, een legendarische scharrelaar, was tijdens de Groote Oorlog de assistent van Padre Tubby in het Huis. Hij geeft je een pittig verslag van zijn avonturen. Samen gaan we op verkenning door het Huis en hoor je tal van grappige anekdotes.

Praktisch;

 • We passen de tour aan naar gelang de grootte en leeftijd van de groep. Maximum 50 deelnemers per tocht. 
 • De verhalentocht duurt standaard een half uur. Voorzie ideaal nog minstens een half uur voor een bezoek aan de filmzalen, de tuin en een kopje thee om het bezoek af te sluiten.

Educatieve tips!

 • Vanaf september 2023 krijgen alle leerlingen een gratis werkboekje 'Het boek van de Generaal'. Hierin vinden ze tal van extra opdrachten, verhalen en een heuse quiz. 

Thematische verhalentochten

Daarnaast zijn ook nog deze thematische verhalen zeker de moeite waard. Hier beperken we het aantal mensen graag tot 25 per tocht

 • Allo Allo, Talbot House verhalen tijdens WO2:   

  • Vergezel ons op een tocht doorheen de spannende, hilarische maar ook tragische verhalen van de Tweede Wereldoorlog in Talbot House. Het verhaal begint met de evacuatie van veel Britten via Talbot House naar Duinkerke, alvorens het Huis bezet en ei zo na geplunderd werd. De Talbotousians lieten het daar niet bij en bleven stokken in de wielen steken tot het Huis uiteindelijk bevrijd werd en opnieuw haar rol als soldatenclub opnam. 

  • Duur verhalentocht: 1 uur, kan flexibel zijn. Voorzie minstens ook een half uur vrije tijd om te genieten van overige expo's en de Concert Party.
 • Down-under in an upside-down House
  • Ontdek mee onze Australische verhalen uit de Groote Oorlog. Wist je dat Tubby zelf geboren werd in Australië? Duizenden Australische soldaten kwamen hun hart ophalen in de club. Er hingen kaarten van thuis aan de muren, je kon er Aussie horen in de wandelgangen en zelfs de biljart werd gerund door een 'digger'. 
  • Duur verhalentocht: 1 uur, kan flexibel zijn. Voorzie minstens ook een half uur vrije tijd om te genieten van overige expo's en de Concert Party
 • Een kerstverhaal in Talbot House: 
  • Voor de Britse Tommies was Christmas heilig. Tijdens de donkere dagen van de Eerste en ook Tweede Wereldoorlog was de kerstperiode altijd een lichtpuntje. Ontdek samen met onze vertellers tal van grappige en bijzondere anekdotes. Geniet van het Huis en de tuin die prachtig versierd zijn. 
  • Duur verhalentocht: 1 uur, kan flexibel zijn. Voorzie minstens ook een half uur vrije tijd om te genieten van overige expo's en de Concert Party. Beschikbaar in de winter.
 • Het leven achter het front: presentatie
  • Tijdens deze presentatie nemen we u mee doorheen de straten en hoppenvelden van Poperinge. Ontdek hoe een stad van 10 000 inwoners omgetoverd wordt tot de draaischijf van de geallieerde oorlogsmachine met een kwart miljoen inwoners. Tijdens de presentatie krijgen we heel wat historische foto's te zien van de kampen, veldhospitalen en het leven in de stad. 
  • Duur: 1 uur, kan flexibel zijn. 

Neem zeker een kijkje op ons aanbod van begeleide wandelingen en rondritten in Poperinge in de Westhoek.

TALBOT HOUSE EVERY MAN'S CLUB, POPERINGE, BELGIUM - COPYRIGHT 2023