Ontdek de geschiedenis

Wil je het echte Talbot House leren kennen?

Laat je dan op sleeptouw nemen door een van onze gedreven vertellers die je zijn favoriete anekdotes en petit histoires vertelt. Veel van onze vertellers hebben een jarenlange band met het Huis opgebouwd en vertellen met passie over dit unieke huis.

Verhalentochten

Standaard tochten

We helpen graag met het uitzoeken van de ideale tour voor uw groep.

Alle rondleidingen zijn afhankelijk van beschikbaarheid en moeten vooraf gereserveerd worden via info@talbothouse.be. De verhalentochten kosten € 40 per tour.


 • Een Huis van mensen: 50 deelenemers max. 
  • Onze verteller verwelkomt de groep in de Concert Hall waar het leven achter het front geschetst wordt met tal van verhalen uit de kampen, hospitalen en het stadscentrum. Zowel anekdotes uit het leven van de lokale Poperingenaars alsook dat van de kwart miljoen militairen van over de hele wereld, wordt verteld. Hierna is het tijd voor de Concert Party uit 1917. In de prachtige tuin van het Huis vertellen krijg je het ontstaansverhaal van de Britse Every Man's Club te horen. Nadien kan de groep op eigen tempo het Huis verkennen. Eindigen doen we in de hal of de kapel van het Oude Huis. Nadien kan u op eigen houtje grasduinen in onze permanente expo 'Een Huis van Mensen' of een kijkje nemen in de tijdelijke tentoonstelling. Vergeet zeker niet een kopje thee aan te vragen bij uw reservatie om de beleving perfect te maken. 
  • Duur verhalentocht: 1 uur, inclusief bezoek aan Talbot House, de tuin en de Happy Hoppers Concert Party. Voorzie eventueel nog een half uur vrije tijd.


 • Tales of Talbot House / Verhalen van Talbot House: 25 deelnemers max.
  • Treed in de voetsporen van de soldaten en ga op ontdekkingstocht door Talbot House. Onze verteller boeit je met tal van grappige anekdotes en spannende verhalen. Op onze tocht door het Huis, citeert de verteller uit de vele brieven en memoires van de stichters en toenmalige bezoekers, de Talbotousians. Samen beklimmen we de historische trap naar Tubby's 'Upper Room', de kapel. 
  • Duur verhalentocht: 1 uur, kan flexibel zijn. Voorzie minstens ook een half uur vrije tijd om te genieten van overige expo's en de Concert Party. 
  • Deze rondleiding kan indien gewenst, ook aangeboden worden door een Britse 'native speaker'.


 • Pettifer’s Avonturen: enkel voor 6 - 14 jaar, 50 deelnemers max. 
  • Vergezel Soldaat Arthur Pettifer op zijn avonturen in Talbot House. Arthur, een legendarische scharrelaar, was tijdens de Groote Oorlog de assistent van Padre Tubby in het Huis. Hij geeft je een pittig verslag van zijn avonturen. Samen gaan we op verkenning door het Huis en hoor je tal van grappige anekdotes.
  • Duur verhalentocht: 30 minuten. Indien mogelijk raden we aan om nog ruim een half uur te voorzien om de site verder te verkennen of thee te drinken. 


Thematische tochten

Daarnaast zijn ook nog deze thematische verhalen tochten de moeite waard. Op deze tochten kunnen slechts 25 personen per verteller mee. 

 • Allo Allo, Talbot House verhalen tijdens WO2:   

  • Vergezel ons op een tocht doorheen de spannende, hilarische maar ook tragische verhalen van de Tweede Wereldoorlog in Talbot House. Het verhaal begint met de evacuatie van veel Britten via Talbot House naar Duinkerke, alvorens het Huis bezet en ei zo na geplunderd werd. De Talbotousians lieten het daar niet bij en bleven stokken in de wielen steken tot het Huis uiteindelijk bevrijd werd en opnieuw haar rol als soldatenclub opnam. 

  • Duur verhalentocht: 1 uur, kan flexibel zijn. Voorzie minstens ook een half uur vrije tijd om te genieten van overige expo's en de Concert Party.


 • Down-under in an upside-down House
  • Ontdek mee onze Australische verhalen uit de Groote Oorlog. Wist je dat Tubby zelf geboren werd in Australië? Duizenden Australische soldaten kwamen hun hart ophalen in de club. Er hingen kaarten van thuis aan de muren, je kon er Aussie horen in de wandelgangen en zelfs de biljart werd gerund door een 'digger'. 
  • Duur verhalentocht: 1 uur, kan flexibel zijn. Voorzie minstens ook een half uur vrije tijd om te genieten van overige expo's en de Concert Party


 • Een kerstverhaal in Talbot House: 
  • Voor de Britse Tommies was Christmas heilig. Tijdens de donkere dagen van de Eerste en ook Tweede Wereldoorlog was de kerstperiode altijd een lichtpuntje. Ontdek samen met onze vertellers tal van grappige en bijzondere anekdotes. Geniet van het Huis en de tuin die prachtig versierd zijn. 
  • Duur verhalentocht: 1 uur, kan flexibel zijn. Voorzie minstens ook een half uur vrije tijd om te genieten van overige expo's en de Concert Party. Beschikbaar in de winter.


Neem zeker een kijkje op ons aanbod van begeleide wandelingen en rondritten in Poperinge in de Westhoek.

TALBOT HOUSE EVERY MAN'S CLUB, POPERINGE, BELGIUM - COPYRIGHT 2022