Wat hebben we te bieden voor groepen?

Wil je het echte Talbot House leren kennen?

Laat je dan op sleeptouw nemen door een van onze gedreven vertellers die je zijn favoriete anekdotes en petit histoires vertelt. Veel van onze vertellers hebben een jarenlange band met het Huis opgebouwd en vertellen je graag over hun passie.

Gratis verhalentocht voor alle schoolbezoeken in maart - juni 2021

Onze vertellers nemen de groep maar wat graag op sleeptouw in de geschiedenisverhalen van Talbot House. We brengen een verhaal op maat van de groep en dit in openlucht in de prachtige Talbot House tuin zolang de huidige maatregelen gelden. Tijdens de uitleg kan de groep genieten van een heerlijk kopje typisch Britse thee. Volgende opties bieden we gratis aan voor elke schoolgroep tot einde schooljaar:

 • Lager onderwijs & 1ste graad secundair: Pettifers Kroniek
  Vergezel Soldaat Arthur Pettifer op zijn avonturen in Talbot House. Arthur, een legendarische scharrelaar, was tijdens de Groote Oorlog de assistent van Padre Tubby in het Huis. Hij geeft je een pittig verslag van zijn avonturen. Samen wandelen we (als het ware) door de rijke geschiedenis van het Huis en hoor je tal van grappige anekdotes.
 • Secundair onderwijs 2de & 3de graad: Verhalen van Talbot House
  Samen met onze verteller, wandelen we door de rijke geschiedenis van het Talbot House. Aan de hand van tal van grappige anekdotes, persoonlijke getuigenissen en een groepsgesprek schetsen we een beeld van het leven achter het front en Talbot House waarna de groep op eigen houtje, en covid-veilig, het historische Huis kan verkennen. 

  Deze rondleiding kan optioneel in het Engels aangeboden worden door een 'native speaker' en zeer ervaren gids.

Een bezoek aan Talbot House verloopt volgens de geldende richtlijnen van het Departement Onderwijs & Cultuur. De verhalentocht vindt, zolang de verplichtingen gelden, plaats in openlucht in de prachtige tuin van Talbot House met uitzicht op de hele site. Voor elk bezoek wordt er een ontsmettingsronde gedaan. Alle museale ruimtes en activiteiten zijn perfect toegankelijk. Neem zeker nog een kijkje naar onze tips voor schoolbezoeken. Wist je bijvoorbeeld dat je ook kan picknicken in Talbot House? Tijdens het bezoek proberen we andere bezoekers te weren uit de ruimtes waar de klasgroep aanwezig is. Zo krijgen ze exclusief toegang tot de site en blijft de klas bubbel behouden. 

Verhalentochten

We helpen graag met het uitzoeken van de ideale tour voor uw groep. Alle rondleidingen zijn afhankelijk van beschikbaarheid en moeten vooraf gereserveerd worden.

 • Een Huis van mensen en hun verhalen (standaard introductie voor grote groepen, maximaal 50 deelnemers)
  • Na een intro in onze Concert Hall over het leven achter het front in de kampen, hospitalen maar ook het levendige stadscentrum van Poperinge, kan u genieten van een Concert Party (een talentenjacht anno 1917). Nadien neemt de verteller jullie mee naar de prachtige tuin van het Huis waar het verhaal van de stichting aan de hand van tal van anekdotes uit de doeken gedaan wordt. Eindigen doen we in de hal of de kapel van het Oude Huis nadat de bezoekers zelf de kans kregen om op ontdekkingstocht te gaan. Nadien kan u op eigen houtje grasduinen in onze permanente expo over de geschiedenis van het Huis of een kijkje nemen in de tijdelijke tentoonstelling. Vergeet zeker niet een kopje thee aan te vragen bij uw reservatie om de beleving perfect te maken. 
  • Duur verhalentocht: 1 uur, inclusief bezoek aan Talbot House, de tuin en de Happy Hoppers Concert Party. Voorzie eventueel nog een half uur vrije tijd.
  • Praktisch: max. 50 personen – Kostprijs: €40


 • Tales of Talbot House / Verhalen van Talbot House (standaard rondleiding voor kleine groepen, maximaal 25 deelnemers)
  • Treed in de voetsporen van de soldaten en ga op ontdekkingstocht door Talbot House. Onze verteller boeit je met tal van grappige anekdotes en spannende verhalen. Op onze tocht door het Huis, citeert de verteller uit de vele brieven en memoires van onze stichters. Wie kan je beter vertellen hoe het er aan toe ging, dan zij die er zelf bij waren?
  • Duur verhalentocht: 1 uur, kan flexibel zijn. Voorzie minstens ook een half uur vrije tijd om te genieten van overige expo's en de Concert Party. 
  • Deze rondleiding kan indien gewenst, ook aangeboden worden door een Britse 'native speaker'.
  • Praktisch: max. 25 personen – kostprijs: €40


 • Pettifer’s Kroniek (kort bezoek voor scholen, maximaal 50 leerlingen)
  • Vergezel Soldaat Arthur Pettifer op zijn avonturen in Talbot House. Arthur, een legendarische scharrelaar, was tijdens de Groote Oorlog de assistent van Padre Tubby in het Huis. Hij geeft je een pittig verslag van zijn avonturen. Samen gaan we op verkenning door het Huis en hoor je tal van grappige anekdotes.
  • Duur verhalentocht: 30 minuten. Indien mogelijk raden we aan om nog ruim een half uur te voorzien om de site verder te verkennen of thee te drinken. 
  • Praktisch: max. 50 personen – Kostprijs €40 - exclusief voor schoolgroepen


Daarnaast zijn ook nog deze thematische verhalen tochten de moeite waard:

 • Alloo Alloo, Talbot House verhalen tijdens WO2: 

  • Vergezel ons op een tocht doorheen de spannende, hilarische maar ook tragische verhalen van de Tweede Wereldoorlog in Talbot House. Het verhaal begint met de evacuatie van veel Britten via Talbot House naar Duinkerke, alvorens het Huis bezet en ei zo na geplunderd werd. De Talbotousians lieten het daar niet bij en bleven stokken in de wielen steken tot het Huis uiteindelijk bevrijd werd en opnieuw haar rol als soldatenclub opnam. 

  • Duur verhalentocht: 1 uur, kan flexibel zijn. Voorzie minstens ook een half uur vrije tijd om te genieten van overige expo's en de Concert Party.
  • Praktisch: max. 25 personen – kostprijs: €40


 • Down-under in an upside-down House
  • Ontdek mee onze Australische verhalen uit de Groote Oorlog. Wist je dat Tubby zelf geboren werd in Australië? Duizenden Australische soldaten kwamen hun hart ophalen de club. Er hingen kaarten van thuis aan de muren, je kon er Aussie horen in de wandelgangen en zelfs de biljart werd gerund door een 'digger'. 
  • Duur verhalentocht: 1 uur, kan flexibel zijn. Voorzie minstens ook een half uur vrije tijd om te genieten van overige expo's en de Concert Party
  • Praktisch: max. 25 personen – kostprijs: €40


Neem zeker een kijkje op ons aanbod van begeleide wandelingen en rondritten in Poperinge in de Westhoek.

TALBOT HOUSE EVERY MAN'S CLUB, POPERINGE, BELGIUM - COPYRIGHT 2021