Guesthouse

Een verblijf in het guesthouse is niet zomaar een overnachting, het is een belevenis. Een ervaring uit de duizend, uniek in elk opzicht. Bereid je voor op een historisch verblijf, in de breedste zin van het woord. Want geef toe, hoe vaak krijg je de kans om de nacht door te brengen in een levend museum? In een Huis dat geschiedenis ademt, waar elke kamer verhalen herbergt en het verleden tastbaar wordt. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was Talbot House een geliefkoosde bestemming voor tal van soldaten, een plaats om even te ontsnappen en op adem te komen. En dat is het na al die jaren nog steeds. Een tweede thuis. A home from home. Welkom.


reserveer nu

Over het Guesthouse

Oprichter van Talbot House

Midden in de drukte van de Eerste Wereldoorlog, toverde Philip ‘Tubby’ Clayton, oprichter van Talbot House, een prachtig herenhuis om tot een thuis voor meer dan een half miljoen Britse soldaten.

Slaapkamers in het Huis en de Tuin

Tijdens hun verblijf in Talbot House werden ze ondergebracht in één van de slaapkamers in het Huis en de tuin. In welke kamer ze precies terechtkwamen was een complete verrassing.

Traditie

Een traditie die wij tot op vandaag in stand houden.

Overnacht in een authentieke soldatenclub

Laat je verrassen, net als de duizenden soldaten en pelgrims die jou voorgingen. Misschien overnacht je wel in de General's Room of in de Berat Room waarvan het plafond ooit doorzeefd was met kogelgaten. Reserveer je plaats in het Talbot guesthouse, slaap in een levend musem en ga volledig op in de Talbot House-experience.

Wat mag je verwachten?

Heel wat. De beleving begint al bij het aanbellen aan de beroemde witte voordeur. Je wordt hartelijk verwelkomd door onze Britse huisbewaarders en dankzij een verkwikkend kopje thee voel je je meteen thuis. Daarna kan je verkenningstocht door het Huis beginnen. Breng een bezoek aan de vele kamers, beklim de trap naar de kapel en laat je meeslepen door zoveel geschiedenis.

Na het ontwaken is het genieten van een heerlijk English of continental breakfast. Daarna heb je alle tijd om het Huis en het museum te ontdekken. Als gast heb je gratis toegang tot de tentoonstellingen en krijg je de kans om deel te nemen aan de verhalentochten. ’s Middags is het smullen van onze befaamde Westhoek Picknick en na sluitingstijd heb je het Huis helemaal voor jezelf. Aan het einde van je verblijf voelt Talbot House ook voor jou aan als een tweede thuis.

Ontdek onze kamers

Kamers in het Huis

Een verblijf in The Old House, dat is in elk opzicht een historische ervaring in. Ontdek de zeven kamers en de verhalen die erachter schuilen.

Bekijk de kamers

Kamers in de tuin

Overnachten in The Garden House, dat is in alle rust genieten van een modern en comfortabel verblijf in een omgeving die geschiedenis ademt.

Bekijk de kamers

Talbot’s Breakfast

Bij een overnachting in Talbot House is een standaard ontbijt (continental breakfast) inbegrepen. Voor €9 extra kan je genieten van een uitgebreid English breakfast.

Continental breakfast (standaard)

 • Inbegrepen in de prijs van elk verblijf:
 • Brood, pistolets, koud beleg
 • Koffie, thee, melk en fruitsap
 • Cornflakes
 • Kleine snacks
 • Boterkoeken
 • Yoghurt
 • Muesli

English breakfast (+9 euro)

 • Naast het continentaal ontbijt krijg je ook nog deze zaken extra:
 • Warme tomaatjes
 • Champignons
 • Warme worst
 • Bonen
 • Toast
 • Spek
 • Ei

Veelgestelde vragen

Hoe moeten wij inchecken?

Aanmelden: Gasthuisstraat nr 43
Inchecken: vanaf 14u tot 21u
Uitchecken: tot 10u
Verblijfsbelasting: 1,7 EUR per nacht per persoon is inbegrepen in de prijs
Waarborg: 10 EUR cash per sleutel

Wat zijn de prijzen voor kamers?

Eenpersoonskamer 70 EUR
Tweepersoonskamer 109EUR
Familiekamer twee personen 120 EUR (twee personen)
Familiekamer drie personen 135 EUR (drie personen)
Familiekamer vier personen 170 EUR (vier personen)

Deze prijzen zijn richtprijzen (voor 2024) en kunnen variëren per seizoen.

Wat is er inbegrepen bij een overnachting?

Elke kamer beschikt over een wastafel met warm en koud water, daarnaast zijn er douches en toiletten voorzien in een aantal gemeenschappelijke sanitaire ruimtes die dagelijks onderhouden worden. Net zoals de soldaten vroeger niet wisten in welke kamer ze zouden terecht komen, wordt jouw verblijf in Talbot House een even grote verrassing. Bereid je alvast voor op een unieke ervaring die je voor altijd zal bijblijven.

Welke faciliteiten zijn voorzien?

Iedere kamer is voorzien van een wastafel met warm en koud water, en er zijn meerdere douches en toiletten in verschillende gemeenschappelijke badkamers die dagelijks onderhouden worden. Net zoals soldaten niet wisten in welke kamer men ging belanden, zal jouw verblijf bij Talbot House een even grote verrassing zijn. Bereid jezelf voor op een unieke ervaring die voor altijd bij zal blijven.

Annulaties

Talbot House is een klein hotel dat uitgebaat wordt door een vzw. Om misbruik te voorkomen, moeten we streng zijn op annulaties. Afhankelijk van wanneer je de boeking wenst te annuleren, zal een percentage van het geld achtergehouden worden:

Bij annulatie na bevestiging geldt altijd een administratiekost van 20%
Bij annulatie 90 dagen of minder voor aankomst: 50%
Bij annulatie 14 dagen of minder voor aankomst: 100%

Room book

Bij het inchecken op de kamer voorzien we voor de gasten een gratis 'Room book'. Dit boekje bevat historische informatie over de kamers en wordt aangeboden als aandenken aan het verblijf.

Reizen van en naar het Verenigd Koninkrijk

Als u vanuit Groot-Brittannië naar Talbot House reist, kijk dan eens naar onze voorkeurspartner P&O Ferries, die enkele van de nieuwste veerboten op het Kanaal heeft.

P&O Ferries biedt sinds 2019 gratis overtochten aan voor alle Britse Talbot House Wardens ter ondersteuning van Huis.

Boek een kamer

Overnacht in een levend museum en ontdek Talbot House op een unieke manier.

boek nu