Verblijf in het Huis

Overnachten in een museum, in een huis waar de tijd is stil blijven staan en het verleden onverstoorbaar verder leeft? Dat kan alleen in Talbot House. Laat je verrassen door een historisch verblijf, overnacht in één van de zeven kamers in the Old House en ontdek de geschiedenis zoals nooit tevoren. Boek nu jouw overnachting en kom tot rust op een unieke locatie, in het historisch hart van Talbot House, een plaats waar iedereen welkom is en waar elke kamer een verhaal heeft.


reserveer nu

Talbot House is een huis van verhalen, in ieder hoekje schuilt een anekdote. Ook de namen van de zeven historische kamers in het Guesthouse zijn vernoemd naar personen, gebeurtenissen of voorwerpen die van belang zijn voor het Huis of voor de vereniging.

Ontdek onze kamers

Berat kamer (tweepersoonskamer)

Een eerbetoon aan huisbewaarders René & Alida Berat die, na de heropening van Talbot House in 1931, het Huis met veel liefde en toewijding hebben onderhouden. Samen met de Talbotousians slaagden ze erin het Huis uit de handen van de Duitse bezetter te houden tijdens WOII. De Berat kamer staat ook gekend als The Bullet Room. Vergeet tijdens je bezoek niet te vragen naar het verhaal achter deze bijnaam.

Blanckaert kamer (twinkamer)

Een ode aan Rolande Blanckaert, de drijvende kracht achter de ‘Belgische Vrienden van Talbot House’. Dankzij haar kunnen we op vandaag terugvallen op een groot netwerk van vrijwilligers en een bloeiende vriendenkring, de Talbotousians.

General’s room (eenpersoonskamer)

In deze ruimte werden officieren met verlof ondergebracht. Een kleine kamer voor grote meneren, en dat was met een reden. In Talbot House is iedereen gelijk, wie voordeel wilde halen uit z’n hogere militaire graad, kreeg de kleinste kamer toegewezen. No handouts.

Duinkerke kamer (vierpersoonskamer)

Een kamer vol geschiedenis die oorspronkelijk 'The British Army Liberation Room’ heette. In mei 1940 stond Talbot House opnieuw paraat om het Britse leger te dienen bij de aftocht naar Duinkerke, in deze kamer werden destijds tal van soldaten ondergebracht.

Pettifer’s Den (eenpersoonskamer)

Het verblijf van Arthur Pettifer, een memorabel figuur binnen Talbot House. Pettifer was vanaf 1915 tot aan z’n dood de rechterhand van oprichter, Tubby, en stond hem bij met raad en daad. Zijn kamer ligt er nog net bij zoals toen.

Trefusis kamer (vierpersoonskamer)

Een kamer vernoemd naar Jack Trefusis, een lichtend voorbeeld van vreedzame toewijding. Een gedreven man die het voorzitterschap op een stijlvolle manier op zich nam. Een figuur waar Talbot House veel aan te danken heeft.

Vandewalle kamer (twinkamer)

Een hommage aan Angèle Suffys en haar man Sylvain Vandewalle, die zich jarenlang enthousiast en met met veel zin voor zorgzaamheid hebben ingezet voor het Huis.

Veelgestelde vragen

Hoe moeten wij inchecken?

Aanmelden: Gasthuisstraat nr 43
Inchecken: vanaf 14u tot 21u
Uitchecken: tot 10u
Verblijfsbelasting: 1,7 EUR per nacht per persoon is inbegrepen in de prijs
Waarborg: 10 EUR cash per sleutel

Wat zijn de prijzen voor kamers?

Eenpersoonskamer 70 EUR
Tweepersoonskamer 109EUR
Familiekamer twee personen 120 EUR (twee personen)
Familiekamer drie personen 135 EUR (drie personen)
Familiekamer vier personen 170 EUR (vier personen)

Deze prijzen zijn richtprijzen en kunnen variëren per seizoen.

Wat is er inbegrepen bij een overnachting?

Bij een overnachting in het Guesthouse heb je toegang tot Talbot House en de Talbot House Garden. Gratis ontbijt en gratis museumbezoek zitten in de prijs inbegrepen.

Welke faciliteiten zijn er voorzien?

Elke kamer beschikt over een wastafel met warm en koud water, daarnaast zijn er douches en toiletten voorzien in een aantal gemeenschappelijke sanitaire ruimtes die dagelijks onderhouden worden. Net zoals de soldaten vroeger niet wisten in welke kamer ze zouden terecht komen, wordt jouw verblijf in Talbot House een even grote verrassing. Bereid je alvast voor op een unieke ervaring die je voor altijd zal bijblijven.

Annulaties

Talbot House is een klein hotel dat uitgebaat wordt door een vzw. Om misbruik te voorkomen, moeten we streng zijn op annulaties. Afhankelijk van wanneer je de boeking wenst te annuleren, zal een percentage van het geld achtergehouden worden:

Bij annulatie na bevestiging geldt altijd een administratiekost van 20%
Bij annulatie 90 dagen of minder voor aankomst: 50%
Bij annulatie 14 dagen of minder voor aankomst: 100%

Room book

Bij het inchecken op de kamer voorzien we voor de gasten een gratis 'Room book'. Dit boekje bevat historische informatie over de kamers en wordt aangeboden als aandenken aan het verblijf.

Boek een kamer

Overnacht in een levend museum en ontdek Talbot House op een unieke manier.

boek nu