Verblijf in de tuin

Laat je verrassen door een memorabel verblijf in Talbot House en overnacht in één van de comfortabele tweepersoonskamers in het prachtig gerenoveerde Garden House. Waar zich vroeger de stallen bevonden, kan je sinds 2022 in alle comfort genieten van een overnachting in één van drie gloednieuwe kamers. Boek een verblijf en kom tot rust in de historische setting van het Talbot House, een unieke belevenis op een plaats waar het heden en het verleden samenkomen.reserveer nu

Talbot House is een huis van verhalen, in ieder hoekje schuilt een anekdote. Ook aan de namen van de kamers in het Garden House hangt een mooi verhaal vast. Elke kamer is vernoemd naar een persoon, een gebeurtenis of een voorwerp dat van historisch belang is voor het huis of voor de vereniging.

Ontdek onze kamers

MacFie kamer (twinkamer)

Hoewel Talbot House aanvankelijk enkel toegankelijk was voor mannen, werd het ook door een aantal vrouwen bezocht. Onder het leiderschap van Alison MacFie richtten deze vrouwen, die voornamelijk verpleegsters waren, de ‘League of Women Helpers’ op, een organisatie binnen Talbot House die het werk van Toc H ondersteunde.

Battheu kamer (tweepersoonskamer)

Jeanne Battheu groeide tijdens de oorlog op in Poperinge. In Talbot House kwam ze dansen, spelen en zingen. Haar leven lang bleef ze er de piano bespelen en was ze een inspiratie voor de vele bezoekers, en dat is ze tot op vandaag nog steeds.

Leonard Browne kamer (twinkamer)

Deze kamer in the Garden House werd vernoemd naar een man die zichzelf ten dienste stelde van het Huis: Leonard Browne, kapitein van de geneeskundige dienst van het Britse Leger en persoonlijke vriend van de oprichter van Talbot House, Tubby.

Veelgestelde vragen

Hoe moeten wij inchecken?

Aanmelden: Gasthuisstraat nr 43
Inchecken: vanaf 14u tot 21u
Uitchecken: tot 10u
Verblijfsbelasting: 1,7 EUR per nacht per persoon is inbegrepen in de prijs
Waarborg: 10 EUR cash per sleutel

Wat zijn de prijzen voor kamers?

Eenpersoonskamer 70 EUR
Tweepersoonskamer 109EUR
Familiekamer twee personen 120 EUR (twee personen)
Familiekamer drie personen 135 EUR (drie personen)
Familiekamer vier personen 170 EUR (vier personen)

Deze prijzen zijn richtprijzen en kunnen variëren per seizoen.

Wat is er inbegrepen bij een overnachting?

Bij een overnachting in het Guesthouse heb je toegang tot Talbot House en de Talbot House Garden. Gratis ontbijt en gratis museumbezoek zitten in de prijs inbegrepen.

Welke faciliteiten zijn voorzien?

Elke kamer beschikt over een wastafel met warm en koud water, daarnaast zijn er douches en toiletten voorzien in een aantal gemeenschappelijke sanitaire ruimtes die dagelijks onderhouden worden. Net zoals de soldaten vroeger niet wisten in welke kamer ze zouden terecht komen, wordt jouw verblijf in Talbot House een even grote verrassing. Bereid je alvast voor op een unieke ervaring die je voor altijd zal bijblijven.

Annulaties

Talbot House is een klein hotel dat uitgebaat wordt door een vzw. Om misbruik te voorkomen, moeten we streng zijn op annulaties. Afhankelijk van wanneer je de boeking wenst te annuleren, zal een percentage van het geld achtergehouden worden:

Bij annulatie na bevestiging geldt altijd een administratiekost van 20%
Bij annulatie 90 dagen of minder voor aankomst: 50%
Bij annulatie 14 dagen of minder voor aankomst: 100%

Room book

Bij het inchecken op de kamer voorzien we voor de gasten een gratis 'Room book'. Dit boekje bevat historische informatie over de kamers en wordt aangeboden als aandenken aan het verblijf.

Boek een kamer

Overnacht in een levend museum en ontdek Talbot House op een unieke manier.

Boek nu