Cheerio Darling!

Een liefde in brieven
Tijdelijke tentoonstelling Talbot House, musical, boekvoorstelling, livestreams en valentijnsevent

Ontdek het verhaal in Vlaanderen Vakantieland

Cheerio Darling

Tijdelijke tentoonstelling vanaf 11 december 2021 

Als de Groote Oorlog uitbreekt, beslist de 19-jarige student-tandarts Geoffrey dienst te nemen in het Britse leger. Via een goede vriend leert hij diens 17-jarige zus Edith Ainscow kennen. Na slechts vier afspraakjes is het duidelijk dat er iets bloeit. Helaas stuurt de oorlog Geoffrey naar de Westhoek en kunnen ze enkel via briefpost contact houden. De prachtige kaartjes, vol met spannende verhalen en emotionele liefdesverklaringen, vertellen een warm en authentiek liefdesverhaal in een dolgedraaide wereld. En dan komt zijn verlof, mag Geoff eindelijk terug naar huis, naar zijn Edith...In deze tentoonstelling kom je letterlijk oog in oog te staan met het koppel van toen. In de verfilmde brieven wandel je mee door hun affaire. Lees je mee in de correspondentie? Vergezel Geoff in de tunnels on het niemandsland. Aan de hand van een video- en fotomontage wordt je meegezogen in hun wereld. Hedendaagse foto’s laten je het landschap van vandaag ontdekken. 

Cheerio YouTube

Volg mee in de voetsporen van Geoff & Edith

Volg het verhaal in real time online op de social media van Talbot House. Telkens op de historische datum waarop een brief geschreven werd, plaatsen wij een verfilmde versie online. Zo lees en kijk je tussen 27 juli 2021 en 4 mei 2022 mee in de brieven van 27 juli 1915 tot 4 mei 1916. Naast de brieven krijg je ook tal van foto's, hedendaagse en toenmalige, muziek en andere info te zien op onze Facebook. Bekijk hier alvast de trailer.

 30 odd feet below Belgium
Bestel het boek
Toen de oorlog de vrienden Geoffrey & Edith uit elkaar dreef, goten ze hun gevoelens voor elkaar in liefdesbrieven. De prachtige stijl waarin de koppel hun liefde neerpent staat in schril contrast met de oorlog die om hen woedt. Toch moeten de veldslagen het onderspit delven want de brieven draaien om humor, muziek en vooral hoop dat er betere tijden aan komen. 

De verzamelde brieven, te boek gesteld door de zoon van Edith Ainscow, brengt op een bijzonder aangrijpende manier het liefdesverhaal van Geoff & Edith tot leven. Het boek bevat alle brieven van het koppel van het prille begin in 1915 tot mei 1916. Professor Stockwin heeft heel wat extra persoonlijke en historische anekdotes toegevoegd aan het boek. Uitgever Paul Bagshaw leverde een prachtig boek af met heel wat oog voor detail alsook unieke foto's. Ook het verdere leven van Edith, en haar familie tot op vandaag, komen aan bod. Dit boek is nog beperkt verkrijgbaar, enkel via Talbot House. Bestellen kan via info@talbothouse.be en kost €25 plus verzending. 

A lonely soldier somewhere in France

livestream 27 juli om 20u

Op 27 juli komt Geoff aan in Frankrijk en schrijft hij zijn eerste briefje van aan de andere kant van het water naar huis. Talbot House Manager Simon Louagie schetst het verhaal en vertelt heel wat anekdotes. Samen kijken we naar de verfilming van de brief en luisteren we mee naar de muziek die het koppel toen uitwisselde. Als kers op de taart interviewt Vlaanderen Vakantieland reporter Danira Boukhriss Terkessidis de auteur die de brieven te boek stelde, Professor Arthur Stockwin. Arthur is de zoon van Edith, het 18-jarige meisje in ons verhaal. 

Herbekijk de livestream via deze link.

'Somewhere a voice is calling': Edith & Geoffrey's story during the Great War

Musical op 26 & 27 Maart

De leerlingen van het Britse St. Joseph's College Ipswich brengen het verhaal van Geoff &  Edith tot leven tijdens een voorstelling met theater en muziek in de historische Concert Hall van Talbot House.  Ook Geoff kwam regelmatig kijken naar film en theatervoorstellingen, mogelijks ook in deze concertzaal. 


Valentijn @Talbot House

Romantisch Valentijnsdiner op 11 & 12 februari 2022

Wilt u graag uw geliefde verrassen deze Valentijn? Geniet van een heerlijk Valentijnsmenu met de verhalen en muziek uit de brieven van Edith & Geoff. Voor slechts € 60 pp geniet u van een unieke beleefavond met bijpassende wijnen. Of misschien blijft u overnachten?

Inschrijven kan via events@talbothouse.be  

TALBOT HOUSE EVERY MAN'S CLUB, POPERINGE, BELGIUM - COPYRIGHT 2022