Cheerio Darling!

Een liefde in brieven
Tijdelijke tentoonstelling Talbot House, musical, boekvoorstelling, livestreams en valentijnsevent

Ontdek het verhaal in Vlaanderen Vakantieland

Valentijn @Talbot House

Romantisch Valentijnsdiner op 10, 11 & 12 februari 2023

Beleef een romantisch culinaire avontuur in Talbot House. De verhalen van Edith & Geoff voeren je terug naar de Eerste Wereldoorlog. Alhoewel het koppel elkaar maar vier keer in het echt ontmoette, sprong de vonk over. Ze vertellen over hun avonturen thuis, maar ook aan het front, in tunnels onder de grond of onder de sterrenhemel. 42 liefdesbrieven later staat het koppel op het punt elkaar terug te zien.

Tijdens het diner worden de brieven, voorgelezen door onze eigen Geoff & Eidth, afgewisseld met heerlijke Britse gerechten. Canadase operaster Patricia Hammond & virtuoos Matt Redman brengen live de prachtige muziek die ook in de brieven vermeld wordt. Een Britse Valentijn om nooit te vergeten. Dit alles gaat door in het prachtige historische kader van het Britse Talbot House.

Menu

Catch Of The Day: Fish cake - Jacket Potato with cheese / ham - Mushy Peas
French Kiss: Onion soup with Welsh Rabbit
The Way To A Man's Heart: Cottage Pie - With seasonal vegetables - Jugs of Gravy
All You Need Is Love And Chocolate : Chocolate Brownie with custard
Cheese & Biscuits - A selection 
Coffee & Tea - Shortbread


Prijs: € 90 p.p. Inclusief aangepaste wijnen en alle dranken tijdens de maaltijd.

De voertaal tijdens de avond is Nederlands maar de keuken is Brits.

Waarom blijft u niet overnachten in ons historisch gastenverblijf? Wie weet, mogelijks sliep Geoff ooit in dezelfde kamer...

Plaatsen zijn beperkt. Reserveren kan via events@talbothouse.be 


Cheerio Darling

Tijdelijke tentoonstelling vanaf 11 december 2021 

Als de Groote Oorlog uitbreekt, beslist de 19-jarige student-tandarts Geoffrey dienst te nemen in het Britse leger. Via een goede vriend leert hij diens 17-jarige zus Edith Ainscow kennen. Na slechts vier afspraakjes is het duidelijk dat er iets bloeit. Helaas stuurt de oorlog Geoffrey naar de Westhoek en kunnen ze enkel via briefpost contact houden. De prachtige kaartjes, vol met spannende verhalen en emotionele liefdesverklaringen, vertellen een warm en authentiek liefdesverhaal in een dolgedraaide wereld. En dan komt zijn verlof, mag Geoff eindelijk terug naar huis, naar zijn Edith...In deze tentoonstelling kom je oog in oog te staan met het koppel van toen. In de verfilmde brieven wandel je mee door hun liefdesverhaal. Lees je mee in de correspondentie? Vergezel Geoff in de tunnels on het niemandsland. Aan de hand van een video- en fotomontage wordt je meegezogen in hun wereld. Hedendaagse foto’s laten je het landschap van vandaag ontdekken. 

Cheerio YouTube

Volg mee in de voetsporen van Geoff & Edith

Volg het verhaal in real time online op de social media van Talbot House. Telkens op de historische datum waarop een brief geschreven werd, plaatsen wij een verfilmde versie online. Zo lees en kijk je tussen 27 juli 2021 en 4 mei 2022 mee in de brieven van 27 juli 1915 tot 4 mei 1916. Naast de brieven krijg je ook tal van foto's, hedendaagse en toenmalige, muziek en andere info te zien op onze Facebook. Bekijk hier alvast de trailer.

 30 odd feet below Belgium
Bestel het boek
Toen de oorlog de vrienden Geoffrey & Edith uit elkaar dreef, goten ze hun gevoelens voor elkaar in liefdesbrieven. De prachtige stijl waarin de koppel hun liefde neerpent staat in schril contrast met de oorlog die om hen woedt. Toch moeten de veldslagen het onderspit delven want de brieven draaien om humor, muziek en vooral hoop dat er betere tijden aan komen. 

De verzamelde brieven, te boek gesteld door de zoon van Edith Ainscow, brengt op een bijzonder aangrijpende manier het liefdesverhaal van Geoff & Edith tot leven. Het boek bevat alle brieven van het koppel van het prille begin in 1915 tot mei 1916. Professor Stockwin heeft heel wat extra persoonlijke en historische anekdotes toegevoegd aan het boek. Uitgever Paul Bagshaw leverde een prachtig boek af met heel wat oog voor detail alsook unieke foto's. Ook het verdere leven van Edith, en haar familie tot op vandaag, komen aan bod. Dit boek is nog beperkt verkrijgbaar, enkel via Talbot House. Bestellen kan via info@talbothouse.be en kost €25 plus verzending

A lonely soldier somewhere in France

livestream 27 juli om 20u

Op 27 juli komt Geoff aan in Frankrijk en schrijft hij zijn eerste briefje van aan de andere kant van het water naar huis. Talbot House Manager Simon Louagie schetst het verhaal en vertelt heel wat anekdotes. Samen kijken we naar de verfilming van de brief en luisteren we mee naar de muziek die het koppel toen uitwisselde. Als kers op de taart interviewt Vlaanderen Vakantieland reporter Danira Boukhriss Terkessidis de auteur die de brieven te boek stelde, Professor Arthur Stockwin. Arthur is de zoon van Edith, het 18-jarige meisje in ons verhaal. 

Herbekijk de livestream via deze link.

Somewhere a voice is calling

concertr Party op 10 december 2022

De leerlingen en leerkrachten van het befaamde St Joseph's College Ipswich zetten opnieuw hun beste beentje voor tijdens een heuse Concert Party in de originele Concert Hall van Talbot House. Het liefdesverhaal van Geoff & Edith komt centraal te staan tijdens een show vol muziek, humor en vooral romantiek. Ook Geoff kwam regelmatig kijken naar film en theatervoorstellingen, mogelijks zelfs in deze concertzaal! De school is niet aan haar proefstuk toe in de Westhoek na tal van concerten in het kader van Dig Hill 80.


TALBOT HOUSE EVERY MAN'S CLUB, POPERINGE, BELGIUM - COPYRIGHT 2023