Donaties

Wens je de vzw Talbot House ook een financieel duwtje in de rug te  geven? Als onafhankelijke vzw, geen overheidsinstelling, kan het Huis alle steun gebruiken. Indien u vragen heeft of speciale verzoeken, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons op info@talbothouse.be. Als dank maken wij u graag lid van de Talbotousians


Missie:

Als onafhankelijke vzw is onze missie om Talbot House open te stellen als een internationaal centrum voor vrede en verzoening waar alle bezoekers mentale, fysieke en spirituele verfrissing zoeken. Dit doen we in blijvende herinnering aan de 'Every Man's Club' die het was tijdens de Groote Oorlog.  


Bankgegevens:

Voor EU klanten:

IBAN code: BE72 285 033163016

Swift code: BIC GEBABEBB

Bank: BNP Paribas Fortis

Voor UK Klanten:

Sort code: 55-61-31

Rekeningnummer: 70515948

Bank: NAT West

Maak een gift via:

#StandwithTalbotHouse      Help Talbot House!

Deze campagne werd opgezet om Talbot House tijdens de corona crisis van 2020 financieel te ondersteunen. De campagne blijft actief tot de 105de verjaardag van het Huis in december 2020.  Ondertussen is het Talbot House deels terug open maar financiële steun blijft zeker welkom gezien de onzekere toekomst. 

IN EEN NOTENDOP

Welkom in Talbot House in Flanders Fields, België. Deze ‘Every Man’s Club’ was ‘een thuis weg van thuis’ voor een half miljoen soldaten tijdens de Grote Oorlog. In de club konden ze de gruwel van de loopgraven even vergeten: wat rust vinden in een comfortabele fauteuil, een boek ontlenen uit de bibliotheek, via Friendship’s Corner afspreken met een vriend of wat verademing vinden in de schitterende tuin. Aalmoezenier Tubby Clayton opende de deuren in 1915 en runde het Huis volgens het Robin Hood-principe: gebruik je talenten ten bate van het Huis; wees mild en geef eender welk bedrag je kan missen. De bezieling waarmee Tubby zijn ‘herberg’ uitbaatte, zou van Talbot House het bekendste soldatenhuis van het Britse Leger maken.

Vandaag de dag is het Huis zowel een levend museum als een guesthouse, maar nog steeds een oase van rust voor de duizenden pelgrims die op bezoek zijn in de streek. In de kapel voel je als het ware de aanwezigheid van de mannen die hier wat moed kwamen vinden om weer naar de frontlinie te trekken.

SLUITING

Al die diepmenselijke verhalen van Talbot House worden verteld in een indrukwekkende nieuwe tentoonstelling die in april aan het grote publiek zou worden voorgesteld. Jammer genoeg moest Talbot House door het coronavirus de deuren sluiten, en dit voor het eerst sinds de bezetting tijdens W.O. II. Dit betekent een zware opdoffer.Door de grote investering in de nieuwe tentoonstelling, die volledig met eigen middelen werd betaald, en de gedwongen sluiting zit Talbot House tijdelijk zonder inkomsten. 

Het personeel werd op tijdelijke werkloosheid gezet en er werd ferm gesnoeid in de uitgaven. Niettemin heeft het ruim 250 jaar oude huis continu onderhoud en zorg nodig. De werking wordt verder voor een groot deel gedragen door vrijwilligers, die nu ook werkloos moeten toezien. Eenmaal we de deuren opnieuw kunnen openen, vrezen we dat dit met verlies zal zijn. We krijgen immers tal van annulaties binnen, reeds tot het einde van het jaar. De inkomsten van de lente en de zomer dienen om ons de winter te helpen doorkomen. Dit keer zal dit niet het geval zijn. Als we nu geen actie ondernemen, zal Talbot House er volgend jaar misschien niet meer zijn.


#StandwithTalbotHouse

Talbot House vervult vandaag de dag nog altijd een belangrijke rol. Het is niet alleen een beschermde historische site, waar de soldaten als het ware hun vingerafdrukken achterlieten; het heeft een enorme educatieve waarde voor schoolgroepen. Vandaag, net zoals toen, is het Huis nog altijd een oase van rust in een vaak dolgedraaide wereld. We kunnen en mogen ons dan ook niet gewonnen geven. Het Huis heeft twee Wereldoorlogen overleefd en moet ook deze crisis te boven zien te komen.#StandwithTalbotHouse and red de Club. De fondsen die we verzamelen, moeten ons toelaten het schip varende te houden. Eenmaal we heropenen, kunnen we met die centen de eindjes aan mekaar blijven knopen tijdens een ongetwijfeld kalme periode. Geef wat je kan in de ware ‘spirit’ van Tubby en zijn Talbotousians.

IN RUIL…

Als wederdienst voor uw financiële steun bieden wij allerlei ‘beloningen’ aan die je hieronder opgelijst vindt. We zijn hoe dan ook van plan het Huis virtueel open te houden tijdens deze crisis met regelmatig verhalen en verslagen op sociale media. #StandwithTalbotHouse en geef wat je kan.

- 20 EUR Uitnodiging op onze ‘liberation party’ eenmaal het Huis heropent na deze verplichte sluiting, met inbegrip van een heerlijke brunch en een bezoek aan het Huis en de verschillende tentoonstellingen, met verhalentochten en amusement.

OF

je ontvangt een exemplaar van 10 Tales of Talbot House, een museum gids met tien mooie verhalen over de geschiedenis van de club, gratis door ons gepost naar EU & UK.

OF

kom gratis je Talbot House Roos afhalen, een unieke variëteit, roze van kleur, genoemd naar de Club.

- 40 EUR Bronzen Talbotousian Lidmaatschap voor 2 personen, inclusief gratis toegang tot het Huis en de tentoonstellingen gedurende een heel jaar en regelmatige nieuwsflashes. Kom genieten van de mooie tuin of een kopje thee wanneer je maar wilt.

- 60 EUR The Upper Room – een collector’s item over de kapel van Talbot House met enkele indrukwekkende verhalen en een overzicht van de waardevolle objecten en hun unieke verhalen, gratis door ons gepost naar EU & UK.

- 80 EUR Zilveren Talbotousian Lidmaatschap voor 2 personen met 10% korting in het gastenverblijf & de shop plus een voucher voor een Engels ontbijt, alsook toegang tot het Huis en de tentoonstellingen gedurende een heel jaar en regelmatige nieuwsflashes.

- 100 EUR Gouden Talbotousian Lidmaatschap voor 1 persoon met 10% korting in het gastenverblijf & de shop plus een voucher voor een overnachting in het gastenverblijf, incl. ontbijt, gratis toegang tot het Huis en de tentoonstellingen gedurende een heel jaar en regelmatige nieuwsflashes. (130 EUR = gezamenlijk lidmaatschap & voucher voor 2 personen)

- 150 EUR Verhalentocht met vrienden. Ontdek Talbot House met één van onze verhalenvertellers. Je krijgt er enkele verborgen parels te zien en heel wat pittige anekdotes te horen. Breng tien vrienden mee en geniet van een kopje thee in de mooie tuin.

- 300 EUR In de voetsporen van Gilbert Talbot. Ga mee op stap met één van onze geëngageerde verhalenvertellers en bezoek het slagveld waar de jonge luitenant, naar wie het Huis genoemd werd, het leven liet. Luister naar ooggetuigen- verslagen en bekijk unieke filmbeelden. Samen bezoeken we Hooge Crater Museum (inbegrepen) en brengen hulde aan zijn graf. Breng 20 vrienden mee voor een buitengewone tocht in de voetsporen van Gilbert Talbot.

- 600 EUR Overnachting in Talbot House in groep. Breng een ontspannende avond door in Talbot House en blijf er overnachten met 10 vrienden. Soldaat Arthur Pettifer neemt je op sleeptouw door het Huis en vertelt tal van aangrijpende verhalen. Geniet de volgende morgen van een Engels ontbijt, bezoek de tentoonstellingen en ontdek de mooie tuin.

- 1000 EUR Levenslang Talbotousian Lidmaatschap met gratis toegang tot het Huis en de tentoonstellingen. Je krijgt regelmatige nieuwsflashes en 10% korting in het gastenverblijf & de shop.

- 1300 EUR Levenslang Talbotousian Lidmaatschap voor 2 personen met gratis toegang tot het Huis en de tentoonstellingen. Je krijgt regelmatige nieuwsflashes en 10% korting in het gastenverblijf & de shop.

- 2000 EUR Sponsorship deal voor bedrijven. Plaats je logo op ons bord aan de ingang van Talbot House. Contacteer ons voor meer details. 

GoFundMe: website om een gift over te maken.


TALBOT HOUSE EVERY MAN'S CLUB, POPERINGE, BELGIUM - COPYRIGHT 2021