Na de oorlog

Toc H

Eens terug in zijn moederland ging Tubby aan de slag in de "Knutsford Ordination Test School". De herinnering aan "The Old House" dreef hem er echter toe een nieuw Talbot House te willen openen in Londen. Hij begon met het schrijven van brieven, artikels, voordrachten en advertenties. In september 1919 bracht hij zijn "Tales of Talbot House" uit.

Veel oude vrienden zoeken naar aanleiding van dit boekje terug contact met hem op en op 15 november werd zijn droom werkelijkheid: Toc H (een koosnaam gebaseerd op de afkorting T.H. die de seiners van het Britse leger tijdens de oorlog al gebruikten voor Talbot House) werd het nieuwe Talbot House. Het hoofdkwartier van de vereniging verhuisde in de daarop volgende jaren een aantal keer van plaats. Toc H bleek echter al snel niet aan een vaste plek gebonden te zijn en werd een wereldwijd actieve liefdadigheidsvereniging. Hun symbool is de olielamp.

Slessorium

Na de oorlog kwamen talloze Britse veteranen en hun families terug naar Flanders Fields om de gesneuvelden te herinneren. Sommigen kwamen ook terug naar Poperinge, in de hoop er iets terug te vinden dat overbleef van hun "Klein Parijs". Intussen woonde Maurice Coevoet, de oorspronkelijke eigenaar, terug in Talbot House. In 1929 besliste hij zijn huis te verkopen. Dankzij de financiĆ«le steun van Lord Wakefield of Hythe kon het huis gedoneerd worden aan de "Talbot House de Poperinghe" v.z.w., waarvan Majoor Paul Slessor secretaris werd. Slessor begon onmiddellijk met de renovatie en herinrichting van het Huis zodat het de duizenden pelgrims beter kon opvangen. Hij zorgde onder andere voor de aanleg van een badhuis, het "Slessorium", dat vandaag als tijdelijke tentoonstellingsruimte wordt gebruikt.

Tegenwoordig wordt Talbot House nog gerund zoals het toen gebeurde. De VZW Talbot House is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling, die tot doel heeft het Huis te behouden en de erfenis van Talbot House te verspreiden onder de toekomstige generaties. Het is een 'oorlogsmuseum', een gastenverblijf maar vooral ook een thuis. Wil je ook deel uitmaken van de familie? Word dan lid van de Talbotousians.


Wist je dat...

...Slessorium geen bestaand woord is maar een afgeleide van de naam van Slessor, de bezieler en eerste voorzitter?

TALBOT HOUSE EVERY MAN'S CLUB, POPERINGE, BELGIUM - COPYRIGHT 2023