Praktische informatie

“The Old House” is inbegrepen in een standaard bezoek aan Talbot House

  • Locatie The Old House
  • Geschikt voor scholen, groepen, individueel
  • Openingsuren 10u00 - 17u30
  • Prijs Inbegrepen in standaard bezoek
  • Periode Permanent

Omschrijving

The Old House

The Old House wordt ongetwijfeld het hoogtepunt van je bezoek. Maak je op voor een onvergetelijke ervaring in een levend museum waar de geschiedenis in elk hoekje huist en het verleden onverstoorbaar verder leeft.

Dompel je onder in de sfeer van weleer, geniet van het authentieke interieur en laat je in vervoering brengen door de aangrijpende verhalen en de vermakelijke anekdotes die je op iedere verdieping en in elke kamer ontdekt. 

Text The Old House

Talbot House 1915 - ? Every Man's Club

Het uithangbord boven de prachtige voordeur vat de geest van het Huis perfect smaen. Wie hier binnenkwam, deed dat als mens, niet als officier of soldaat. Het Huis moest een plaats zijn waar je de oorlog even kon vergeten. Je stapte de drempel over en kwam in een wondere wereld terecht. De sfeer werd perfect weergegeven door het bordje naast de voordeur: ‘To pessimists, way out!’.

The Old House hangt vol humoristische berichtjes, die op subtiele wijze de 'spirit' ervan weergeven. Ontdek ze allemaal tijdens je bezoek, samen met het verhaal erachter. 

Gelijkvloers - 'Het rijk van het lichaam'

In de imposante inkomhal word je hartelijk ontvangen door onze huisbewaarders. Ze trakteren je met plezier op een gratis kopje koffie of thee, en een praatje.

Neem plaats in de voormalige kantine, geniet van het uitzicht op de prachtige tuin of laat je muzikaliteit de vrije loop aan onze authentieke piano. Blader door de boeken in de bibliotheek in de middenkamer, neem een kijkje in de keuken waar tot op vandaag de maaltijden voor de gasten worden bereid of denk een paar stappen vooruit bij een partijtje schaak in het rijkelijk versierde salon. Bewonder in de hal de stafkaart 'met de vuile vingers' en hou eventjes stil bij 'Friendship's Corner' waar vaders en zonen, vrienden en buren elkaar ontmoetten.

Eerste verdieping - 'Het rijk van het hart en de geest'

Zet je tocht verder, ga de trap op en neem een kijkje in de authentieke kamer van Tubby met het unieke opschrift 'Doe afstand van alle rang, jij die hier binnenkomt'. De Dunkirk Room, General's Room, Berat Room, kamers met een naam, én een verhaal. Hier kan je als gast nog steeds overnachten. Een uniek concept: slapen in een museum. Klik hier voor meer informatie over een verblijf in het Huis.

Tweede verdieping - Het rijk van het hart en de geest'

Een verdieping hoger vind je nog meer kamers-met-verhalen: Pettifer's Den, waar Arthur Pettifer, de rechterhand van Tubby, jarenlang verbleef, en de 5.9 Room, waar een Duitse granaat insloeg, of de Blanckaert Room die gelinkt is aan W.O. II. Het prachtige, onvoltooide houtsnijwerk van het Laatste Avondmaal herinnert aan de eerste kapel van Talbot House die zich hier bevond.

The Upper Room - 'Het rijk van de ziel'

Een steile trap brengt je naar de zolder, de laatste stop in The Old House, maar niet de minste. "Hier bevind je je op heiliger grond dan waar ook", vertelt Tubby. Deze oase van rust vol persoonlijke aandenkens voert je zo terug in de tijd. De Timmermanswerkbank, de bisschopsstoel, het doopvontje, het harmonium - ieder voorwerp heeft zijn verhaal. Hier voel je de aanwezigheid van de gesneuvelde 'Talbotousians' het best.