Hungry for history?

  • Locatie The Old House
  • Geschikt voor Groepen (10 tot 38 personen)
  • Beschikbaar Op aanvraag
  • Reservatie info@talbothouse.be
  • Prijs Op aanvraag
  • *Prijs exclusief museumbezoek

Culinary Chronicles

Hungry for history?

Trek je beste kleren aan, wek je eetlust op, scherp je nieuwsgierigheid aan en schuif mee aan tafel met Tubby. Geniet van een memorabele avond vol vermakelijke verhalen, historisch entertainment en culinaire hoogtepunten.

Laat je op een smakelijke wijze meevoeren naar het verleden met de 'Tales of Talbot House’, fascinerende verhalen die we jou serveren tijdens een vijfgangendiner in de historische Dining Room van het 250-jaar oude herenhuis.

Laat je verwelkomen door de gastheer en gastvrouw en ga samen met hen op verkenning doorheen de rijke geschiedenis van Talbot House terwijl je geniet van de heerlijke Britse keuken.

Talbot House biedt, afhankelijk van het seizoen, drie soorten Culinary Chronicles aan:

Dinner at Tubby's

We nemen je mee doorheen de geschiedenis van Talbot House, tijdens en na de Groote Oorlog. We gaan op stap doorheen het Huis, we ontdekken de verschillende tentoonstellingen en we bouwen het verhaal op aan de hand van unieke stukken.

Christmas at Tubby's

Geniet van Britse klassiekers als Christmas Cake, Christmas Turkey, Yorkshire Pudding en Single Malt Whisky in een prachtig Brits kerstdecor. Een bevlogen verteller neemt je mee langsheen heel wat bijzondere locaties in ons levend museum en serveert je het relaas van de Talbotousians tijdens de beroemde kerstbestanden, de verhalen van de kerstfeestjes voor Poperingse kinderen tijdens beide wereldoorlogen en de humoristische verhalen van de Queen's Westminster Rifles.

Cheerio Darling

Het verhaal van Geoff & Edith, twee mensen die elkaar slechts vier keer in levenden lijve hebben ontmoet, maar waarbij de vonk alsnog oversloeg. Zet je schrap voor een avontuurlijke rollercoaster van romantiek en moed, verteld aan de hand van fragmenten uit hun liefdesbrieven en meesterlijk op muziek gezet door Patricia en Matt. Ondertussen is het genieten van een aangepast menu met een Catch of the Day, a French Kiss en nog heel wat andere tongtwisters.

Praktisch

  • Een thematische belevingsavond met een typisch Brits vijfgangenmenu inclusief aangepaste wijnen.
  • Capaciteit: 10 tot 38 personen.
  • Richtprijs: €90/pp. Talbot House werkt een voorstel uit op maat van de groep. Prijzen zijn afhankelijk van het gekozen verhaal, het menu en het aantal personen.

Opvoeringen van de Culinary Chronicles zijn afhankelijk van de tijd van het jaar en de beschikbaarheid van de vertellers en de muzikanten.
Heb je interesse of bijkomende vragen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina.