Praktische informatie

“De Tuin” is inbegrepen in een standaard bezoek
aan Talbot House

  • Locatie Tuin
  • Geschikt voor scholen, groepen, individueel
  • Openingsuren 10u00 - 17u30
  • Prijs Inbegrepen in standaard bezoek
  • Periode Permanent

De Tuin

Kom tot rust, kuier zorgeloos rond of geniet van een heerlijke picknick op een van de meest aantrekkelijke plaatsen op het domein: de tuin van Talbot House.

Geschiedenis

De grootste kamer van het Huis, zoals bezieler Tubby de tuin noemde, was een geliefkoosde rust- en ontmoetingsplaats voor soldaten en is een omgeving waar bezoekers tot op vandaag graag de tijd doorbrengen. En net zoals in alle hoekjes van het Huis, zit in elk hoekje van de Tuin een verhaal verscholen.

In 1915 bevond zich achter in de tuin een schuur van twee verdiepingen hoog, uit die schuur werd een timmermanswerkbank gevist die prompt werd omgevormd tot altaar. Je ziet het, aan verbeelding geen gebrek. De schuur werd volledig gerenoveerd en sinds 2022 kan je er als bezoeker in alle comfort genieten van een overnachting in The Garden House. En net zoals in alle hoekjes van het Huis, zit in elk hoekje van de Tuin een verhaal verscholen.

Aan de kant van het Huis bevindt zich onder de tuin een grote kelder. Dit bleek tijdens de oorlog de gedroomde schuilplaats voor veel vrouwen en kinderen. Hoewel de kelder bij een voltreffer wellicht weinig bescherming had geboden, was de illusie van veiligheid een houvast voor zij die er kwamen schuilen.

Het Slessorium

In 1930, na de aankoop van het huis door de vzw Talbot House, werden een aantal aanpassingen in de Tuin doorgevoerd. Onder het toeziend oog van Majoor Paul Slessor, secretaris van de Talbot House vereniging, werd de watervoorziening aangepakt en werd een badhuis gebouwd dat de talrijke bezoekers van sanitair moest voorzien, het Slessorium. Tegenwoordig doet het Slessorium dienst als tentoonstellingsruimte.

Geschiedenis

In 1915 bevond zich achter in de tuin een schuur van twee verdiepingen hoog, uit die schuur werd een timmermanswerkbank gevist die prompt werd omgevormd tot altaar. Je ziet het, aan verbeelding geen gebrek. De schuur werd volledig gerenoveerd en sinds 2022 kan je er als bezoeker in alle comfort genieten van een overnachting in The Garden House.