Praktische informatie

“Een Huis van Mensen” is inbegrepen in een standaard bezoek aan Talbot House

  • Locatie Museum
  • Geschikt voor scholen, groepen, individueel
  • Openingsuren 10u00 - 17u30
  • Prijs Inbegrepen in standaard bezoek
  • Periode Permanent

Een Huis van Mensen

‘Een Huis van Mensen’ is een permanente tentoonstelling die je meeneemt op een fascinerende reis doorheen de geschiedenis van Talbot House tijdens de Eerste en de Tweede Wereldoorlog.

Verken het verleden met behulp van moderne technologie en ontdek aangrijpende verhalen, verrassende anekdotes en meer dan 500 authentieke objecten uitgestald in 30 vitrines.

Naast de geschiedenis van het ontstaan van het Huis en het verhaal van oprichter Philip ‘Tubby’ Clayton, kom je alles te weten over de oprichting van Toc H, de aankoop van de Pool of Peace, Tubby’s bedevaartstochten tijdens het interbellum, en de Duitse bezetting van het Huis tijdens de Tweede Wereldoorlog. Eindigen doen we met het verhaal van de laatste veteraan en rasechte Talbotousian, Harry Patch.

Ontdek thema's zoals medische zorg en tijdverdrijf in soldatenkampen, of laat je meevoeren naar het verleden aan de hand van verhalen over het bruisende sociale leven in 'Klein Parijs' tijdens de oorlogstijd.

De tentoonstelling ‘Een Huis van Mensen’, die na jaren van intensief onderzoek in 2020 werd geopend, is doorlopend te bezichtigen in een authentiek gerestaureerd hopmagazijn, gelegen op de site van Talbot House.