Praktische informatie

“Een Huis van Mensen” is inbegrepen in een standaardbezoek aan Talbot House

  • Locatie Museum
  • Geschikt voor scholen, groepen, individuelen
  • Openingsuren 10u00 - 17u30
  • Prijs Inbegrepen in standaardbezoek
  • Periode Permanent

Een Huis van Mensen

‘Een Huis van Mensen’ is een permanente tentoonstelling die je meeneemt op een fascinerende reis doorheen de geschiedenis van Talbot House tijdens de Eerste en de Tweede Wereldoorlog en tot op de dag van vandaag.

Verken het verleden met behulp van moderne technologie en ontdek aangrijpende verhalen, verrassende anekdotes en meer dan 500 authentieke objecten uitgestald in 30 kijkkasten.

Naast een inkijk in het dagdagelijkse leven van de soldatenclub tijdens de Eerste Wereldoorlog met Philip ‘Tubby’ Clayton als spilfiguur, kom je alles te weten over de oprichting van Toc H, de aankoop van de Pool of Peace, Tubby’s bedevaartstochten tijdens het interbellum, en de Duitse bezetting van het Huis tijdens de Tweede Wereldoorlog. Eindigen doen we met het verhaal van de laatste veteraan en rasechte Talbotousian, Harry Patch.

Ontdek het leven in de rustkampen en de verldhospitalen achter het front, of laat je meevoeren naar het verleden met verhalen over het bruisende sociale leven in 'Klein Parijs' tijdens de oorlogsjaren.

De tentoonstelling ‘Een Huis van Mensen’, die na jaren van intensief onderzoek in 2020 werd geopend, is doorlopend te bezichtigen in een authentiek gerestaureerd hopmagazijn gelegen op de site van Talbot House.