Schoolbezoek

Reserveer nu

Praktische tips

Een schoolbezoek kan altijd op maat van leeftijd, nationaliteit en grootte van de groep aangeboden worden. Vraag ons team zeker om advies omtrent educatieve verhalentochten, bundels of workshops.

Wat mag je verwachten?

Een schoolbezoek aan Talbot House staat garant voor een leerrijke en meeslepende ervaring op een authentieke locatie. Een unieke trip door het verleden in een adembenemende setting, waar de verhalen van de soldaten uit de Groote Oorlog tot leven komen.

Laat je leerlingen kennis maken met de rijke geschiedenis van het Huis aan de hand van een introductiefilm of hoor het verhaal rechtstreeks uit de mond van een van onze vertellers. Stuur ze vervolgens op ontdekkingstocht doorheen Talbot House langs de Concert Hall, het Slessorium en The Old House.

Tot slot geven we de leerlingen de kans om Talbot House op hun eigen manier te beleven:

Snuif de sfeer van weleer op en voel je Britser dan ooit met a nice cup of tea. Haal je innerlijke Hockney naar boven en ga aan het schetsen, krik je cricket game op of speel andere garden games in onze prachtig aangelegde tuin. Laat je vingers glijden over de pianotoetsen in de Dining Hall en breng het verleden tot leven met jouw hoogstpersoonlijke melodie. Geniet en maak van jouw schoolbezoek aan Talbot House een unieke ervaring.

Educatief aanbod voor lager onderwijs

Op stap met soldaat Arthur

Naast een bezoek aan het Huis, het museum en de tuin, biedt Talbot House ook een doe-boekje voor de 2de en 3de graad aan en een verhalentocht op maat van leerlingen uit het lager onderwijs. Vergezel Arthur Pettifer, generaal van Talbot House en rechterhand van stichter Tubby, op een informatief en onderhoudend avontuur doorheen een huis vol geschiedenis. ‘Op stap met soldaat Arthur’ is de perfecte manier om kinderen en jongeren van 6 tot 14 jaar te laten kennismaken met de rijke geschiedenis van Talbot House.

Educatief aanbod voor secundair onderwijs

Talbot House voorziet educatieve pakketten op maat van leerlingen uit het secundair onderwijs. Ontdek de kleurrijke geschiedenis van het Huis aan de hand van boeiende verhalentochten, ga helemaal op in de sfeer met ‘A British Day’ of test je kennis over het Huis met behulp van onze werkblaadjes vol wetenswaardigheden.

Verhalentochten

Trek er met je leerlingen op uit, laat je verrassen door de boeiende verhalen van onze gedreven vertellers en maak van je bezoek aan Talbot House een onvergetelijke ervaring voor iedereen. Wij bieden verschillende verhalentochten aan op maat van secundaire scholen, aangepast aan de leeftijd van de leerlingen.

A British Day

Looking for the ultimate educational experience in the historical heart of Flanders Field? Discover ‘A British Day’, an immersive Talbot House adventure for students in the second and third grade of secondary education. Talbot House offers tailored packages in which we introduce students to the richness of British culture and enhance their knowledge of the English language through interactive workshops.

Een Huis vol Kennis

Ontdek onze werkblaadjes vol wonderlijke wetenswaardigheden, handig lesmateriaal waarmee leerlingen uit het secundair onderwijs op een interactieve manier aan de slag kunnen en bijleren over de geschiedenis van Talbot House en de Britse cultuur.

Huisregels

  • Rugzakken mogen niet mee in de tentoonstelling of Talbot House. Deze worden best achtergelaten op de bus.
  • We verwachten dat leerkrachten ten alle tijden hun leerlingen begeleiden tijdens hun bezoek aan Talbot House.
  • Bent u van plan om de groep zelf te gidsen doorheen Talbot House? Omwille van de kwetsbare toestand van het Huis, de beperkte ruimte en de andere bezoekers, vragen we:
    • Het aantal mensen per gids binnen in Talbot House te beperken tot 25 personen;
    • Bij introducties voor groepen van meer dan 25 personen gebruik te maken van de Concert Hall of tuin;
    • Het aantal aanwezigen in de kapel te beperken tot 40 volwassenen of 50 leerlingen. Dit op uitdrukkelijke vraag van de veiligheidsdiensten.
  • Download het volledige overzicht aan richtlijnen hier.