Op stap buitenshuis

Ontdek de verhalen van Talbot House in het landschap vandaag.

Stadswandeling: Op Stap met Tubby in Poperinge

Als eerste "vrije" stad, was Poperinge het centrum van eerst de Franse en daarna de Britse oorlogsmachine. Het stadscentrum werd de hoofdstad van een metropool van ruim een kwart miljoen inwoners. Aanhoor de verhalen uit de pubs, luister naar de anekdotes van de Poperingse kinderen en ontdek waar de veroordeelde soldaten hun laatste nacht doorbrachten. Aan de hand van QR-codes vertelt Tubby je tal van extra verhalen over zijn avonturen in deze eerste halte na de hel. 

De stadswandeling kan je gratis downloaden of oppikken in Talbot House of bij de Dienst Toerisme.

Fietstocht: POP route

Deze fietstocht van 41 km loopt langs de sporen van de Eerste Wereldoorlog achter het front. 

De fietstocht gaat terug naar de sporen van de Eerste Wereldoorlog achter het front. De eerste halte na de hel waar de militairen zich van modder en bloed ontdeden, van hun wonden genazen of er toch aan stierven. Poperinge, of POP zoals de Britten zeiden, werd vier jaar lang overspoeld door vreemde troepen. In POP, dicht bij de burgers, kwamen ze enkele dagen rusten of stonden terecht voor hun falen binnen de oorlogsmachine. De routekaart is te verkrijgen in Talbot House en de Dienst Toerisme Poperinge voor 3 EUR. 

Rondrit: Op Pelgrimstocht met Tubby (binnenkort beschikbaar)

Volg de voetstappen van Tubby en zijn pelgrims langs de graven van de Talbotousians. Tal van stille getuigen langs Vlaamse velden vertellen vandaag nog steeds het verhaal van Talbot House en haar bezoekers. Vergezel ons onder meer naar de verbandpost bij Transport Farm waar Tubby de mis opdroeg terwijl de bommen vielen, aanschouw de reusachtige Pool of Peace krater die deel uitmaakt van ons patrimonium en bezoek het graf van Gilbert Talbot aan wie het Huis opgedragen werd. Aan de hand van tal van anekdotes en onbekende parels in het landschap werken we onze pelgrimstocht af.

Gratis app met tal van wandel-,fiets- en autoroutes

De gratis mobiele applicatie Poperinge 14-18 presenteert een aantal wandel-, fiets- en autoroutes langs WO1-locaties met een verhaal.

  • Fietstochten Heelkracht, China in Poperinge
  • Wandeling doorheen Poperinge
  • Autoroutes Dood met de kogel, Getekend door de oorlog, Groote beweging, Terminus

TALBOT HOUSE EVERY MAN'S CLUB, POPERINGE, BELGIUM - COPYRIGHT 2023