Ontdek de Talbot House verhalen buitenshuis

Verken de verhalen van Talbot House in de Westhoek. Tal van stille getuigen vertellen vandaag nog steeds de verhalen van Talbot House en haar bezoekers. Vergezel onze gedreven vertellers tijdens een begeleide wandeling of rondrit.. Vervoer wordt door de groep zelf voorzien. Voor verdere informatie, gelieve contact op te nemen.


Poperinge, stad achter het front: begeleide wandeling

Leven en overleven in Poperinge tijdens de Grote Oorlog. Samen met een van onze vaste vertellers ga je mee op pad door de hoppestad die tijdens de Eerste Wereldoorlog het zenuwcentrum werd van de Britse oorlogsmachine. Zo brengen we een bezoek aan een militaire begraafplaats, de befaamde 'dodencellen', Talbot House maar ook heel wat verborgen parels. Ontdek de verhalen achter Ginger, Tubby Clayton, de gevaarlijke wind, shot at dawn, schoolkolonies en nog veel meer.  

De wandeling duurt standaard twee uur maar kan aangepast worden indien gewenst. Kostprijs: 80 EUR 

Het leven achter het front: begeleide rondrit

We bezoeken de sites van de voormalige kampen, medische voorzieningen en het monument voor de Chinese arbeiders. Samen verkennen we het centrum van Poperinge of Petit Paris zoals de mannen het noemden. We pauzeren even bij de Dodencel, een stille herinnering aan de veroordeelde mannen.

De rondrit duurt standaard twee uur maar kan ingekort worden indien gewenst. Kostprijs: 80 EUR 

Talbot House Pelgrimstocht: begeleide rondrit 

Volg de voetstappen van Tubby en zijn pelgrims langs de graven van de Talbotousians. Tal van stille getuigen langs Vlaamse velden vertellen vandaag nog steeds het verhaal van Talbot House en haar bezoekers. Vergezel ons onder meer naar de verbandpost bij Transport Farm waar Tubby de mis opdroeg terwijl de bommen vielen, aanschouw de reusachtige Pool of Peace krater die deel uitmaakt van ons patrimonium en bezoek het graf van Gilbert Talbot aan wie het Huis opgedragen werd. Aan de hand van tal van anekdotes en onbekende parels in het landschap werken we onze pelgrimstocht af.

De rondrit duurt standaard vier uur maar kan aangepast worden indien gewenst. Kostprijs: 140 EUR 

Medische evacuatie en chirurgische behandelingen: begeleide rondrit

Beginnen doen we aan de het front waar soldaten allerhande verwondingen kunnen oplopen. Van hier gaat het, langs een hele reeks medische hulpposten naar de veldhospitalen in de buurt van Poperinge. Aan de verhalen van onze stichter, Padre Tubby Clayton, en zijn vele Talbotousians (artsen, verpleegkundigen en patiĆ«nten), krijgen we een unieke kijk op het medische gebeuren. Sites die worden bezocht zijn onder andere Transport Farm, the White Mill, Lijssenthoek, Dodencellen etc. 

De rondrit duurt standaard vier uur maar kan ingekort worden indien gewenst. Kostprijs: 140 EUR  

TALBOT HOUSE EVERY MAN'S CLUB, POPERINGE, BELGIUM - COPYRIGHT 2023