Voor (school)groepen

Wat is er te zien?

Jullie bezoek aan Talbot House is ongetwijfeld een unieke ervaring. De site kan op eigen initiatief verkend worden of indien u dat wenst voorzien wij een verhalentocht. Hieronder kan u een overzicht van de verschillende opties vinden. Neem alvast zeker een kijkje naar onze 360° tour


Reserveer hier uw bezoek

“Een Huis van Mensen” tentoonstelling

De permanente tentoonstelling toont je de geschiedenis van Talbot House in de afgelopen eeuw. Aan de hand van meer dan 500 objecten worden verschillende thema’s zoals medische zorg, tijdverdrijf in de soldatenkampen en het bruisende leven in ‘Little Paris’ verteld. Naast de verhalen van Talbot House tijdens de oorlogsjaren, brengen we ook het verhaal van de bedevaarten tijdens het interbellum, de aankoop van de Pool of Peace en Talbot House, de Tweede Wereldoorlog en de Duitse bezetting van het Huis. We eindigen het verhaal met Harry Patch, de laatste veteraan en Talbotousian van de Grote Oorlog.

De Tuin

De grote ommuurde tuin van Talbot House was een toevluchtsoord voor veel soldaten. De recente renovaties hebben de tuin terug het uiterlijk uit de oorlogstijd gegeven. Met de vele gezellige hoekjes en banken is het er gezellig vertoeven. Misschien blijf je wel picknicken? Probeer ook de unieke Talbot House roos te spotten en misschien neem je er eentje mee voor je eigen tuin.

Het Slessorium

In het voormalige badhuis worden doorheen het jaar verschillende tijdelijke tentoonstellingen gehouden. Voor ons huidig aanbod verwijzen we graag door naar onze kalender.

Het Huis

En nu het hoogtepunt van jullie bezoek: the Old House. Hier proef je de atmosfeer van de oorlogsjaren. We moedigen groepen aan om op eigen tempo het huis te bezoeken. De anekdotes, kaarten, objecten en schilderijen vertellen de geschiedenis van het huis. De  tocht leidt je mee naar de kapel in de Upper Room op zolder; heilige grond voor heel wat Britten. De kapel kan nog steeds door bezoekende groepen gebruikt worden om een reflectiemoment of mis te organiseren. Het zelfde geldt voor de oude piano die nog steeds dienst doet in de kantine van het Huis.  Geniet ondertussen van een kopje thee (vergeet dit niet vooraf aan te vragen!). Of misschien willen jullie liever een stukje zelfgebakken cake of de uitgebreide picknick? 

De Concert Hall en Ast

In de Concert Hall skan u genieten van een prachtige Happy Hoppers Show. Deze show neemt je terug naar 1917 en was het hoogtepunt voor duizenden soldaten die dit kwamen bekijken in deze eigenlijke ruimte. Hou er rekening mee dat de volledige film 22 minuten duurt, sommige groepen kiezen ervoor om slechts enkele minuten te kijken om een idee van de sfeer te krijgen.

In de Ast betreed je Tubby’s eetkamer, waar een documentaire over zijn latere leven en werk afgespeeld wordt.

Om het bezoek te helpen voorbereiden, bieden we aan de groepsleider een gratis prospectiebezoek aan. Hierbij beantwoorden we graag al je vragen omtrent je toekomstige bezoek en de mogelijkheden omtrent een battlefield tour. We raden aan om ook de website vooraf door te nemen. Neem gerust contact met ons op bij eventuele vragen.

Tips voor groepen

Algemene info
 • Een bezoek duurt ideaal 90 minuten maar in een goed uur valt ook al veel te doen. Talbot House is een ontspanningsoord, dus een bezoek op snel tempo is niet ideaal. 
 • Vergeet niet om uw gratis kopje thee of koffie aan te vragen in uw reservatie. Mits een kleine meerkost (€ 2.50 pp) kunnen we ook heerlijke cake voorzien. 
 • Waarom niet Talbot House op een andere manier leren kennen? Geniet van een heerlijke Westhoek streek picknick of van een typisch Engels ontbijt in Talbot House.
 • Mogen we met aandrang vragen aan groepen om geen grote rugzakken of tassen mee te brengen? 
Neem gerust contact op indien u vragen heeft. 

Vrij bezoek
 • Een vrij bezoek begint normaal in de Concert Hall waar de groep een inleidende film te zien krijgt (10 min.) die het verhaal schets en de groep op weg helpt doorheen de site. 


Schoolbezoek
 • West-Vlaamse scholen genieten van een uitzonderlijke korting via de Provincie West-Vlaanderen (50% van gidsvergoedingen, toegangsgelden en transportkosten)
 • Vergezel Soldaat Pettifer, de assistent van de Padre, op een verhalentocht met tal van anekdotes doorheen het Huis op maat uw leerlingen.  
 • Werkblaadjes zijn beschikbaar om het bezoek te helpen voorbereiden. Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie. Ook online kan je heel wat webinars en verhalen van Talbot House terugvinden via YouTube & Facebook
 • Wist je dat veel Belgische en Nederlandse scholen Talbot House bezoeken niet alleen omwille van de geschiedenis, maar ook in het kader van de les Engels? Onze 'native speakers' helpen graag mee en ook de verhalentochten kunnen in het Engels voorzien worden.
 • Scholen mogen hun eigen picknick nuttigen in de tuin of in de Concert Hall. Ook is er een drankautomaat aanwezig. Mogen we vragen alle afval mee te nemen? 
 • Leerkrachten zijn verantwoordelijk voor hun groep en er wordt verwacht dat zij mee toezicht houden op hun groep doorheen de hele site. 

Geleid bezoek
 • Onze enthousiaste vertellers nemen u heel graag mee op ontdekkingstocht doorheen het Huis. Ze delen hun favoriete anekdotes en vertellen tal van weetjes. Afhankelijk van de doelgroep en uw programma kunnen wij een aangepaste tocht voorstellen. Neem hier een kijkje naar onze verhalentochten
 • Het verhaal van Talbot House stopt niet aan de deur. Vergezel onze vertellers doorheen Poperinge en langs de voormalige slagvelden voor een wandeling of rondrit. 

 • Verzoek voor externe gidsen: omwille van de beperkte ruimte, de vele bezoekers en de kwetsbare conditie van de site, vragen we volgende zaken:
  • Uw groep een introductie geven is toegestaan in de Concert Hall (vraag ons om de concert party even te pauzeren) of in de tuin.
  • Gidsen in Talbot House zelf moet tot een absoluut minimum gehouden worden. Idealiter kunnen groepen (kort!) wat uitleg krijgen in de hal op het gelijkvloers of de Kapel.
  • Mogen we vragen om niet meer dan 40 volwassenen of 50 studenten tegelijkertijd mee te nemen naar de kapel? Dit is het absolute maximum om de veiligheid van uw groep te kunnen garanderen, alsook het kwetsbare karakter van het Huis te beschermen. Alvast bedankt.

TALBOT HOUSE EVERY MAN'S CLUB, POPERINGE, BELGIUM - COPYRIGHT 2021