Op groepsbezoek

Jullie bezoek aan Talbot House is ongetwijfeld een unieke ervaring. De site kan op eigen tempo verkend worden of u vergezelt een van onze vertellers. Hieronder geven we u alvast graag een voorsmaakje. Neem zeker ook een kijkje naar onze 360° tour

Om het bezoek te helpen voorbereiden, bieden we de groepsleider een gratis prospectiebezoek aan. We beantwoorden graag al uw vragen over het geplande bezoek.

Tentoonstelling: Een Huis van Mensen

In deze permanente tentoonstelling wandelen je langs ruim 500 objecten uit het  archief van Talbot House. Samen brengen ze je het verhaal van ruim honderd jaar Every Man's Club. We starten in het Poperinge van 1915 met thema's zoals het leven in de soldatenkampen en veldhopsitalen maar ook het bruisende leven in ‘Little Paris’. De pronkstukken illustreren de begindagen van de Britse soldatenclub. Maar ook het verhaal van de bedevaarten tijdens het interbellum, de aankoop van de Pool of Peace en de bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog komen aan bod. We eindigen het verhaal met Harry Patch, de laatste veteraan en Talbotousian van de Grote Oorlog. Voor deze tentoonstelling bestaat een aangepast educatief product waar we je graag meer over vertellen. 

De Tuin

De grote ommuurde tuin van Talbot House was een toevluchtsoord voor veel soldaten. De recente renovaties hebben de tuin terug het uiterlijk uit de oorlogstijd gegeven. Met de vele gezellige hoekjes en banken is het er gezellig vertoeven. Misschien blijf je wel picknicken? Probeer ook de unieke Talbot House roos te spotten en misschien neem je er eentje mee voor je eigen tuin.

Het Slessorium

In het voormalige badhuis worden doorheen het jaar verschillende tijdelijke tentoonstellingen gehouden. Voor ons huidig aanbod verwijzen we graag door naar onze tentoonstellingen.

Talbot House

En nu het hoogtepunt van jullie bezoek: the Old House. Hier proef je de atmosfeer van de oorlogsjaren. We moedigen u aan om een van onze vertellers te vergezellen tijdens uw bezoek aan het Huis. De anekdotes, kaarten, objecten en schilderijen illustreren de geschiedenis van het Huis. Waag je ook een poging op de oude piano en tover je het Huis weer te leven. De tocht leidt je mee naar de kapel in de Upper Room op zolder; heilige grond voor heel wat Britten. De kapel kan nog steeds door bezoekende groepen gebruikt worden om een reflectiemoment of mis te organiseren. Geniet van een kopje thee in de oude kantine. Of misschien willen jullie liever een stukje zelfgebakken cake of de uitgebreide picknick? 

De Concert Hall en Ast

In de Concert Hall kan u genieten van een prachtige Happy Hoppers Show. Deze show neemt je terug naar 1917 en was het hoogtepunt voor duizenden soldaten die dit kwamen bekijken in deze eigenlijke ruimte. 

In de Ast betreed je Tubby’s eetkamer, waar een documentaire over zijn latere leven en werk afgespeeld wordt. Een echte aanrader om het ware doel achter Talbot House te vatten.

TALBOT HOUSE EVERY MAN'S CLUB, POPERINGE, BELGIUM - COPYRIGHT 2024