Voor groepen & scholen

Vanzelfsprekend ben je als groepsleider welkom om je bezoek ter plaatse te komen voorbereiden. We staan graag klaar om je daarbij te helpen. Lees alvast zeker het geschiedenisluik van deze website. Indien je vragen of voorstellen hebt, twijfel niet om contact met ons op te nemen.

Om leerlingen aan te moedigen elk thema te verkennen hebben we heel wat begeleidend materiaal ontwikkeld. Je kunt alles hier downloaden om het tijdens je bezoek te gebruiken of om het te verwerken in een leerlingenbrochure die je misschien voor je tocht door de Westhoek uitwerkt. 

De concert hall

In regel begint een groepsbezoek aan Talbot House in de Concert Hall, waar een inleidende video voorzien is. Daarin wordt het oorlogsverleden van Poperinge geschetst, alsook waarom en hoe in die context een plek als Talbot House ontstond.

Rondleidingen en een tablet tour zijn ook beschikbaar. 

Het museum

De permanente tentoonstelling op het gelijkvloers van de Concert Hall toont hoe het dagelijkse leven er achter het front aan toe ging. Onder andere de medische zorg achter het front, het kampleven van de soldaten en het hooghouden van de moraal komen aan bod aan de hand van getuigenissen uit eerste hand (brief- en dagboekfragmenten, memoires, …).

Het Huis

Een kijk nemen in Talbot House zelf is de centrale ervaring waar uw bezoek rond draait. Het Huis is vandaag zo authentiek mogelijk ingericht. Het voelt bijna alsof Tubby op elk moment door de deur kan wandelen!

Tijdelijke tentoonstellingen

Doorheen het jaar worden verschillende tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd te Talbot House. Voor een overzicht kan u onze kalender raadplegen.

Educatief: Memory Date in Talbot House

Volg deze link en leer alles over een Memory Date in Talbot House onder de noemer "waar voel je je thuis?" Terwijl de leerlingen hun eigen potje koken leren ze elkander beter kennen op een ongedwongen manier in het Huis waar rang en stand sinds jaar en dag verbannen zijn.
Via de bovenstaande link vind je ook de handleiding voor een geslaagde dag (vanaf pag.11). 
Contacteer ons voor meer informatie via info@talbothouse.be

TALBOT HOUSE EVERY MAN'S CLUB, POPERINGE, BELGIUM - COPYRIGHT 2016