Een Huis van Mensen

Permanente tentoonstelling

Na tientallen jaren van uitgebreid onderzoek, nodigen we onze bezoekers uit in onze archieven. Deze nieuwe (2020) tentoonstelling toont zo'n 500 objecten in dertig vitrines. Met behulp van de nieuwste technologie op grote tablets, kunnen bezoekers dieper ingaan op een voorwerp van hun keuze. De open tentoonstellingsruimte bevindt zich in het authentieke hopmagazijn, een prachtig monumentaal pand.

De tentoonstelling is bedoeld om vele nieuwe Talbot House verhalen te vertellen: de Eerste Wereldoorlog, de oprichting van de liefdadigheidsinstelling Toc H, Tubby's bedevaarten, de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog en eindigend met de laatste echte Talbotousian, Harry Patch.

De weg van de Pelgrim

Tijdelijke Tentoonstelling

De huidige tijdelijke tentoonstelling is gebaseerd op "the Pilgrim's Guide to the Ypres Salient", gepubliceerd anno 1920, en maakt van Tubby een echte pionier in het herdenkingstoerisme. De tentoonstelling is te bezichtigen in het Slessorium tot eind september 2020. De tentoonstelling is het werk van Jan Louagie, MBE, Secretaris van de Talbot House Association.

TALBOT HOUSE EVERY MAN'S CLUB, POPERINGE, BELGIUM - COPYRIGHT 2020