Een Huis van Mensen

Permanente tentoonstelling

Na tientallen jaren van uitgebreid onderzoek, nodigen we onze bezoekers uit in onze archieven. Deze nieuwe (2020) tentoonstelling toont zo'n 500 objecten in dertig vitrines. Met behulp van de nieuwste technologie op grote tablets, kunnen bezoekers dieper ingaan op een voorwerp van hun keuze. De open tentoonstellingsruimte bevindt zich in het authentieke hopmagazijn, een prachtig monumentaal pand.

De tentoonstelling is bedoeld om vele nieuwe Talbot House verhalen te vertellen: de Eerste Wereldoorlog, de oprichting van de liefdadigheidsinstelling Toc H, Tubby's bedevaarten, de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog en eindigend met de laatste echte Talbotousian, Harry Patch.

Cheerio Darling

tijdelijke tentoonstelling tot 11 december 2022

Als de Groote Oorlog uitbreekt, beslist de 21-jarige tandarts student Geoffrey dienst te nemen in het Britse leger. Via een goede vriend leert hij diens 17-jarige zus Edith Ainscow kennen. Na slechts vier afspraakjes is het duidelijk dat er iets bloeit. Helaas stuur de oorlog Geoffrey naar de Westhoek en kunnen ze enkel via briefpost contact houden. De prachtige kaartjes, vol met spannende verhalen en emotionele liefdesverklaringen, vertellen een warm en authentiek liefdesverhaal in een dolgedraaide wereld. En dan komt zijn verlof, mag Geoff eindelijk terug naar huis, naar zijn Edith...

Tijdens deze tentoonstelling kom je letterlijk oog in oog te staan met het koppel van toen. Lees je mee in hun correspondentie, van muziek tot modetips? Aan de hand van een video en fotomontage wordt je meegezogen hun wereld. Nadien krijg je ook de kans om het verhaal te ontdekken in het landschap vandaag. Kom meer te weten via deze link.  

Tijdelijke tentoonstelling

Queen's Westminster Rifles at TocH

GeĆÆllustreerde verhalen door Tim Godden 
Opening november 2022

De Queen's Westminister Rifles creƫerden de eerste kapel in de begindagen van Talbot House. Aan de vooravond van Kerst slaagde ze er in om niet alleen tal van objecten aan te brengen maar ook de unieke sfeer in het Huis te verankeren. Meer dan een eeuw later, vertelt historicus en kunstenaar Tim Godden hun verhaal in een collectie van tien schilderijen. Het verhaal wordt verteld in hun kapel op de zolderverdieping van het Talbot House. De tentoonstelling zal openen in november 2022 en doorlopen tot na Kerstmis 2022.

TALBOT HOUSE EVERY MAN'S CLUB, POPERINGE, BELGIUM - COPYRIGHT 2022