Groepsbezoek

Reserveer nu

Aantal personen?

Reserveren kan vanaf 15 t.e.m. 50 personen. Voor grotere groepen kunnen we een speciaal groepsbezoek inplannen. Neem voor meer uitleg hierover contact met ons op.

Wat mag je verwachten?

Een groepsbezoek aan Talbot House staat synoniem met een onvergetelijke ervaring op een bijzondere locatie. Geniet van de authentieke sfeer, ontdek een huis vol verhalen en laat je in groep meevoeren naar het verleden met vermakelijke verhalentochten, leuke anekdotes en een smakelijk kopje thee.

Samen ontdek je de rijke geschiedenis van Talbot House aan de hand van een aantal buitengewone ervaringen. Zo kan je genieten van de permanente tentoonstelling ‘Een Huis van Mensen’, In de Concert Hall voeren de 'Happy Hoppers' je terug in de tijd met een sprankelende muzikale show. In Tubby's Dining Room maak je kennis met de fascinerende persoonlijkheid van Philip 'Tubby' Clayton, de oprichter van Talbot House. De sfeer van weleer kun je opsnuiven in onze prachtige aangelegde tuin, met in het Slessorium een boeiende tijdelijke tentoonstelling. Als sluitstuk van je groepsbezoek kan je je net als de soldaten laten onderdompelen in de sfeer van The Old House.

Een groepsbezoek kan je personaliseren door een keuze te maken uit de belevingen en de extra activiteiten.

Bekijk alle groepsactiviteiten


Talbot house is meer dan een museum, het is een hechte gemeenschap van gedreven medewerkers en vrijwilligers die naast jaarlijkse evenementen ook tal van activiteiten voor groepen organiseert.

Extra mogelijkheden

Bovenop een bezoek aan het museum, The Old House en de Tuin bieden wij nog bijkomende belevingen aan die jouw ervaring in het Talbot House compleet maken.

Activiteiten

Om de Talbot House-ervaring voor onze bezoekers zo compleet mogelijk te maken, bieden wij naast verschillende soorten activiteiten ook diverse verhalentochten aan. Laat je gidsen doorheen het Huis door één van onze enthousiaste vertellers en ontdek de vele fascinerende feiten die in elk hoekje van het huis schuilgaan. ontdek de activiteiten

ontdek de activiteiten

Eten & drinken

Weinig zaken zo Brits als een English breakfast. Geniet van een deugddoend ontbijt en breng jouw bezoek aan het Huis aan de hand van traditionele smaken op gang. Naast een English breakfast bieden we ook een continental breakfast aan. 's Middags kan je dan weers mullen van een overheerlijke Westhoek-picknick. Laat het smaken.

ontdek de catering

Overnachten

Overnachten in een museum? Dat kan alleen in Talbot House. Leef zoals de soldaten van toen en verblijf één of meerdere nachten in onze guesthouse. Laat je verrassen door de kamer die je toegewezen krijgt en geniet van de ultieme museumervaring, dé manier bij uitstek om de geschiedenis van dichtbij mee te maken.

ontdek onze guesthouse

Museum

Ontdek wat Talbot House als museum te bieden heeft. Naast het historische Huis kan je op ontdekking in de vaste en tijdelijke tentoonstelling en tussendoor even verpozen in de tuin.

ontdek het museum

Huisregels

  • Rugzakken mogen niet mee in de tentoonstelling of Talbot House. Deze worden best achtergelaten op de bus.
  • We verwachten dat leerkrachten ten alle tijden hun leerlingen begeleiden tijdens hun bezoek aan Talbot House.
  • Bent u van plan om de groep zelf te gidsen doorheen Talbot House? Omwille van de kwetsbare toestand van het Huis, de beperkte ruimte en de andere bezoekers, vragen we:
    • Het aantal mensen per gids binnen in Talbot House te beperken tot 25 personen;
    • Bij introducties voor groepen van meer dan 25 personen gebruik te maken van de Concert Hall of tuin;
    • Het aantal aanwezigen in de kapel te beperken tot 40 volwassenen of 50 leerlingen. Dit op uitdrukkelijke vraag van de veiligheidsdiensten.
  • Download het volledige overzicht aan richtlijnen hier