Bezoek aan Talbot House

Een bezoek aan Talbot House, dat is opgaan in de fascinerende geschiedenis van een Huis vol verrassende verhalen. Krijg toegang tot een permanente expositie over het ontstaan van het Huis, ontdek The Old House met behulp van een tablet, bekijk twee filmvoorstellingen in twee cinema’s en geniet in de tuin van de rust en een tijdelijke tentoonstelling in het Slessorium. Gastvrijheid dragen wij hoog in het vaandel, daarom bieden we je na je bezoek ook nog een kopje koffie of thee aan.

Als bezoeker mag je rekenen op een unieke inkijk in het verleden, een bloemlezing over verbondenheid en een vredevol pleidooi voor de toekomst. Een ticket is dan ook meer dan de moeite waard.

Voor speciale aanvragen of verzoeken kan je steeds contact met ons opnemen.

Bezoek Talbot House

Individueel bezoek of gezinsbezoek

Open de deuren naar het verleden en treed binnen in een levend museum. Tik op de tablet en laat je individueel of samen met je gezin op sleeptouw nemen doorheen de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog aan de hand van aangrijpende verhalen, leuke anekdotes en originele artefacten uit een tumultueuze periode.

Groepsbezoek

Ga mee op pad met onze bevlogen vertellers en herbeleef het ontstaan van het Huis. Ontdek samen met onze gedreven gidsen wat Talbot House tijdens de oorlogsjaren betekende voor tal van bezoekers en waarom het nu nog steeds belangrijk is. Geniet in groep van een kleurrijke geschiedenis in een Huis vol verhalen.

Schoolbezoek

Verbaas je leerlingen met een unieke museumervaring in een authentiek decor. Plan een bezoek met je school en laat een nieuwe generatie jongeren op een originele manier kennis maken met het verleden aan de hand van boeiende verhalen in een ongeziene setting.

Openingsuren museum

Het museum is elke dag en doorlopend open van 10u tot 17u30. De laatste ticketverkoop vindt plaats om 16u30. Groepen zijn op aanvraag ook buiten de openingsuren welkom.


Prijzen en tickets

Toegangsprijzen Individuele bezoekers

-7 jaar
gratis
7 - 18 jaar
6 EUR
19 - 65 jaar
10 EUR
+65 jaar
9 EUR
Gezinsticket
27 EUR
TH + Hopmuseum
12 EUR
TH + Memorial Museum Passchendaele
18 EUR
TH + In Flanders Fields Museum 7-18 jaar
10 EUR
TH + In Flanders Fields Museum 18+
17 EUR

Toegangsprijzen groepsbezoeken

Schoolgroepen
5,5 EUR PP
Gemengde groepen
8 EUR PP
Combi-ticket IFFM voor schoolgroepen
9 EUR PP
Combi-ticket IFFM voor gemengde groepen
16 EUR pp
Combi-ticket MMP voor schoolgroepen
8,5 EUR PP
Combi-ticket MMP voor gemengde groepen
12 EUR PP
Combi-ticket MMP + IFFM voor schoolgroepen
13 EUR PP

Prijzen & tickets 2025

Toegangsprijzen Individuele bezoekers 2025

-7 jaar
gratis
7 - 18 jaar
7 EUR
+18 jaar
12 EUR
Gezinsticket
32
Tarief combi tickets binnenkort beschikbaar

Toegangsprijzen Groepsbezoeken 2025

Schoolgroepen
6 EUR PP
Gemengde groepen
9,5 EUR PP
Tarief combi tickets binnenkort beschikbaar

Bereikbaarheid

Bussen

De dichtstbijzijnde parking voor bussen is voorzien in de Hondstraat en bevindt zich op wandelafstand van het Huis. Via deze link vind je andere geschikte parkings voor bussen in Poperinge.

Trein

Talbot House ligt op 10 minuten wandelen van het station van Poperinge. Een treinrit vanuit Ieper duurt amper 7 minuten. Ga voor meer informatie naar www.b-rail.be.

Parking

De dichtstbijzijnde gratis parkeerplaatsen in de buurt van Talbot House bevinden zich in de Engelstraat, het Oudstrijdersplein, aan Cultureel Centrum Ghybe en in de Gasthuisparking.

Extra voordelen

West Vlaamse school?

West-Vlaamse scholen hebben recht op minstens 60% korting dankzij deze subsidie. Geniet daarnaast van tal van kortingen op bus, fiets, museum & verblijf (tot wel 70%) via de provinciale erfgoedsubsidie. Eenvoudig aan te vragen en heel voordelig!

Meer info

MuseumPASSmusées

Gratis toegang op vertoon van een geldig Museumpass! Ben je op zoek naar het perfecte cadeau? Met de museumpas schenk je een jaar lang een buitengewone beleving. Bestel je Museumpass online of vraag ernaar aan de balie van ons museum.

Museumzondag

De eerste zondag van de maand kunnen alle inwoners van Poperinge op vertoon van de identiteitskaart gratis een bezoek brengen aan het Talbot House. Ook het Hopmuseum in Poperinge is op die dag gratis te bezichtigen.