• Every Man’s Club

  "In al mijn jaren heb ik nooit een plaats gekend die even goed is voor de moreel als Talbot House."

  General Sir Herbert Plumer - 1928

 • HISTORISCH OVERNACHTEN

  "De slaapkamers zijn gemeenschappelijk, uitgezonderd één, die we vol ambitie de "General''s Bedroom" doopten, omdat er een bed staat met echte lakens."

  Tubby - 1919

 • GENERAL''S BEDROOM

  "Het kleinste kamertje in Talbot House kon net één bed herbergen. Maar dat bed kende zijns gelijke niet: het enige paar lakens dat we de hele oorlog lang in Talbot House hadden."

  Tubby - 1938

 • GARDEN HOUSE

  "Nog iets verder, achteraan in de tuin, staat een twee verdiepingen tellend schuurtje. Daar werd in 1915 de Timmermanswerkbank uitgehaald, die vanaf de eerste dag het altaar van Talbot House werd."

  Barclay Baron - 1935

 • Talbot House
 • Talbot House
 • Talbot House
 • Talbot House

Talbot House is open!

Net zoals tijdens de oorlogsjaren, wil Talbot House in deze donkere dagen opnieuw een hoopgevende fonkelende ster zijn. Kom mee schitteren in ons warm en gezellig Huis en wordt ondergedompeld in een traditionele Britse kerst. Vier mee de 105de verjaardag van de club en ontdek de kerstverhalen van toen in een gloednieuwe film. Een unieke ervaring in een warm thuis van huis.

Praktisch:
 • Speciaal voor Kerst voorzien we tot 25 januari een grote korting. De toegang bedraagt €5 per persoon ouder dan 12 jaar. Voor elk gezin is er ook een prachtige kerstkaart voorzien. De toegang wordt tijdelijk voorzien via Talbot House (Gasthuisstraat 43). We ontvangen u graag vanaf vrijdag 4 december en zijn dagelijks open, uitgezonderd op maandag en op 24, 25, 31 december en 1 januari. Reserveren kan, maar is niet verplicht, via deze link. Het is bijzonder kalm en het voorbije jaar werd nog niemand geweigerd. Voor meer info over een COVID-veilig bezoek kan u hier terecht. 
 • Tijdens uw bezoek kan u met een tablet tour de vernieuwde verhalentocht ontdekken doorheen het Huis. Ook de kerst tuin en de tijdelijke tentoonstelling over de eerste pelgrims zijn te bezichtigen. De Concert Hall en permanente tentoonstelling blijven tot 25 januari gesloten wegens besparingen. 
 • Talbot House is ook online te bezichtigen! Bezoek Talbot House virtueel op een 360° tours, of tijdens een online 'talk' over haar geschiedenis of tijdens een livestream event. Op deze manier hopen we Talbot House in uw huiskamer te brengen en fondsen te werven voor de Save Talbot House campagne. Steun ons en wordt lid van de Talbotousians! Ook de Talbot House Shop is online te vinden. Bestellen gebeurt via mail. 


Het Huis

Tijdens de Eerste Wereldoorlog maakt Poperinge deel uit van het kleine stukje onbezet België. Weg van het krijgsrumoer van de Ieperse frontstreek, groeit de stad uit tot het zenuwcentrum van de Britse sector. Midden in die drukke stad openen de aalmoezeniers Neville Talbot en Philip "Tubby" Clayton in december 1915 een clubhuis. Zonder onderscheid van rang of stand kunnen soldaten en verpleegsters er drie jaar lang terecht voor een zeldzaam moment van rust en ontspanning. Vandaag biedt het Huis net zoals toen, een even warm en authentiek welkom aan, een vredevolle stop langs Vlaamse Velden vol met verhalen en anekdotes.

Een levend museum
Neem gerust zelf een kijkje in deze virtuele rondleiding wat u te wachten staat. Voor kinderen is er de virtuele kid's kattenquiz. Een bezoek aan Talbot House begint gewoonlijk in het voormalig hopmagazijn in de Pottestraat. Tijdens de oorlog deed het onder meer dienst als concertzaal, vandaag kan je er onze pas vernieuwde permanente tentoonstelling over de 100-jarige geschiedenis van Talbot House bezichtigen. In 'Een Huis van Mensen'  nemen 500 nooit eerder vertoonde objecten uit ons archief je mee op sleeptouw door het verhaal. Op de eerste verdieping hebben de Happy Hoppers een heuse show voor jullie in petto.  

"The Old House" is nog steeds druk bewoond en in gebruik. Aan de hand van een interactieve tablet tour, krijg je een persoonlijke rondleiding door deze authentieke club. Je leert er niet enkel iets bij over het oorlogsverleden, je kan er ook een praatje slaan met de meestal Britse huisbewaarders. In de 'Dining Room' kan je een deuntje spelen op de originele piano en tot rust komen met een kopje thee in de prachtige Engelse landschapstuin. Misschien wil je er zelfs de nacht doorbrengen in één van de gastenkamers. Net dat maakt Talbot House zo speciaal. Het is niet zomaar een museum. Het is nog steeds dezelfde "Every Man’s Club" als een eeuw geleden.


Neem zeker een kijkje hoe een Covid-veilig bezoek in z'n werk gaat en welke toffe nieuwe arrangementen en picknicks we in petto hebben. Eventueel, maar niet verplicht, kan u ook vooraf reserveren
via telefoon (057 333 228) of online.

Talbot House - Covid:   1 -  0!

Shut up! Talbot House sluiten? Never. De COVID 19-crisis heeft zware financiële gevolgen voor Talbot House. Help Talbot House er boven op te komen en maak een gift. Donaties via overschrijving zijn uiteraard ook welkom. Hou zeker een oogje op onze sociale media waar we de club virtueel open houden.

TALBOT HOUSE EVERY MAN'S CLUB, POPERINGE, BELGIUM - COPYRIGHT 2021